Spoedbericht: Trump wederom door Senaat vrijgesproken

Door: Redactie PP.

De tweede impeachment-zaak kwam thans snel tot een einde en volgens de verwachtingen wederom met een vrijspraak: “De Senaat spreekt Trump vrij na een chaotische slotronde in het tweede impeachment” https://www.nzz.ch/international/der-senat-spricht-trump-nach-einem-chaotischem-schlussspurt-im-zweiten-impeachment-frei-ld.1601710?mktcid=smsh&mktcval=Twitter,, kpote de NZZ gisteravond kort voor 22.00u.

“Een jaar geleden werd Donald Trump al eens door de Senaat vrijgesproken in de eerste Impeachment-zaak tegen hem vanwege machtsmisbruik en tegenwerken van het Congres.

Nu was er een ‘tweede afzettingsproces tegen Trump’ vanwege zijn opzwepende toespraak voor de bestorming van het Capitool toen de door hem zonder duidelijke bewijzen betwijfelde verkiezing van zijn opvolger Joe Biden aldaar officieel moest worden bevestigd (zie ‘Trump-aanhangers bestormen het Capitool […]’ ).

Dit proces kwam vandaag behoorlijk snel ten einde en volgens de verwachtingen wederom met een vrijspraak: “De Senaat spreekt Trump vrij na een chaotische slotronde in het tweede impeachment”
.

Noodzakelijke twee-derde meerderheid duidelijk misgelopen

Weliswaar stemde een meerderheid van 57 van de 100 senatoren tegen de ex-president, die helemaal niet meer in functie is,, maar bij een schuldigverklaring nooit meer kandidaat zou mogen worden gesteld voor een politieke functie op bestuursniveau. Maar de noodzakelijke twee-derde meerderheid misten duidelijk. Hoe dan ook stemden dit keer zeven Republikeinen samen met alle Democraten tegen Donald Trump, terwijl er bij de laatste keer één Republikein in beide aanklachtpunten was meegegaan”(tot zover Alexander Dilger https://alexanderdilger.wordpress.com/ met duidelijke afwijzing van Trump)

Donald Trump bedankte zijn advocaten en Senatoren, die tegen zijn veroordeling- en aldus vóór zijn politieke toekomst zouden hebben gestemd.

“” Ik wil allereerst mijn team van geëngageerde advocaten en anderen bedanken voor hun engagement, de gerechtigheid overeind te houden en de waarheid te verdedigen,’ zei Trump. “Mijn meest oprechte dank geldt tevens alle senatoren en congresleden van de Verenigde Staten, die trots zijn opgetreden voor de constitutie, die wij allen huldigen, en voor de heilige rechtsprincipes in het hart van ons land.”

Grootste heksenjacht in de geschiedenis van ons land”

Hij voegde er aan toe: “dit was een zoveelste fase van de grootste heksenjacht in de geschiedenis van ons land. Geen president heeft ooit zoiets doorgemaakt, en ze gaat verder, omdat onze tegenstanders de bijna 75 miljoen mensen niet kunnen vergeten, die enkele maanden geleden vóór ons gestemd hebben – het hoogste aantal, waarvan ooit voor een zittende president sprake is geweest.”

De door hem op gang gebrachte politieke beweging staat nog maar aan het begin, aldus Trump. Hij is enthousiast over de “ongelofelijke gemeenschappelijke opgave om voor ons hele volk Amerikaanse grootheid te bereiken. (…) Onze historische, patriottische en mooie beweging, om Amerika wederom geweldig te maken, is nu pas begonnen.”

Woedend reageerde daarentegen de Democratische leider van de meerderheid Chuck Schumer:

“De zesde januari zal een dag der schande in de Verenigde Staten van Amerika zijn. De nalatigheid om Donald Trump te veroordelen, zal als schande de geschiedenis van de Senaat der Verenigde Staten van Amerika ingaan”.

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/02/14/trump-wieder-vom-senat-freigesprochen/