Wordt Vorarlberg een centrum van Corona-verzet?

Door: Elmar Forster.

Niet alleen in de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, is het dit weekeinde tot anti-Corona-demonstraties gekomen (PP-bericht: https://philosophia-perennis.com/2021/02/14/corona-proteste-nicht-mehr-aufzuhalten-tausende-buerger-trotzen-erneut-demo-verboten-in-wien/) Ook in de meest westelijke provincie, Vorarlberg, marcheerden op 14. 2. 2021, in Bludenz een kleine 1000 mensen tegen de CoV-maatregelen. Een gastbijdrage van Elmar Forster.

Talrijke personen werden aangegeven vanwege het niet-gehoor geven aan de mondmaskerplicht. Desondanks verliep de protestmars vreedzaam. In Egg waren er 200 mensen.

Angst om de grondrechten, angst voor gedwongen vaccinatie, voor economisch en sociaal instorten ( https://vorarlberg.orf.at/stories/3090275/): Het Turks-groen geregeerde district Vorarlberg lijkt met zin slechts 400.000 inwoners eeen nieuw centrum van Corona-verzet te worden. Al twee weken geleden, op 7. 2. 2021 gingen er eveneens een kleine 1000 mensen de straat op. ( https://www.vol.at/950-menschen-bei-anti-corona-demo-in-feldkirch/6889139)

“Wij hebben er genoeg van, dat de vonnissen van de constitutionale rechtbank worden genegeerd.”

Hetzelfde scenario voltrok zich een week eerder, op 31. 1. 2021 met 500 mensen in Dornbirn ( https://www.vol.at/friedliche-demo-gegen-cov-massnahmen-in-dornbirn/6882067) Ook van 8. 2. 2021 wordt een protestmanifestatie gemeld vanuit Schwarzach: “Wij hebben er genoeg van de constitutionele rechtbank worden genegeerd.”
https://youtu.be/Itp0MgNPrWg

De deelnemers aan de demonstratie komen uit alle bevolkingsgroepen, ook opvallend: vele jonge gezinnen en -moeders, gedeeltelijk met kinderwagens. – Vorarlberg is vanwege zijn “eilandsituatie”(grenzen naar Beieren, naar Zwitserland, naar Liechtenstein en de Arlberg naar de rest van Oostenrijk) en economisch vanwege zijn sterke toerisme buitengewoon getroffen door de Corona- afschermingspolitiek…

Vorarlbergse Verzetsgeest

Over het hele land werden de Vorarlbergers bekend door de zogenaamde Fussach-affaire (1964). Toentertijd verhinderden de permanent Weens-kritische Alemannen, dat een Bodenmeer-schip gedoopt zou worden met de naam van de socialistische ex-president Karl Renner. Het voer nadien onder de naam “Vorarlberg”.

Democratie voor de groene Landsraad Rauch: Elke 5 jaar een verkiezingskruisje zetten: Op kritiek bij een persconferentie zei Rauch letterlijk
:

“Als jij van mening bent , namelijk jij, kiezer, dat datgene, wat wij gedaan hebben, verkeerd was, dan moet je ons bij de volgende verkiezingen kunnen afstraffen. Dat is democratie.”

Door: Elmar Forster.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/02/15/wird-vorarlberg-zu-einem-zentrum-des-corona-widerstandes/