Links Europa begrijpt de wereld niet langer: Biden blijkt oorlogsvoerder en migranten-vijand

Door: Redactie JouWatch.

De nieuwe lieveling van globaal Links brengt thans in toenemende mate de politiek in praktijk, die zijn pathologisch gehate voorganger in het ambt – grotendeels volledig onterecht – werd aangewreven: Joe Biden laat wederom bombarderen in Srië – Trump daarentegen had consequent van daaruit zijn troepen teruggetrokken en is er als president geen enkele oorlog begonnen. En ook aan de grens met Mexico zetten de VS precies het grensregime voort, waarvoor Trump vooral in het migratie-gekke Duitsland werd verketterd.

You Might Also Like

Alleen al de afgelopen week pakten eenheden van de US Border Patrol in de buurt van de grens met Mexico meer dan tweeduizend onbegeleide minderjarige vluchtelingen op – meest tieners, enkelen echter ook duidelijk jonger – en zetten ze vast volgens voorschrift. Deskundigen houden er rekening mee, dat het bij de aanzienlijk toenemende immigratie pas gaat om het begin van een ontwikkeling, die in gang werd gezet met het in functie treden van Biden: Eindelijk, zo dacht men, zat er iemand in Washington, die de hele wereld uitnodigt en alle migranten begroet met open armen. Reeds midden januari waren hele heirscharen in Guatemala, Honduras en San Salvador op weg gegaan, richting Zuidgrens VS. Het lijkt slechts een kwestie van tijd,, tot de recordaantallen aan minderjarige immigranten die van mei 2019 overtroffen zullen hebben – toen binnen enkele weken meer dan 11.000 van hen de grens overstaken en meteen werden geïnterneerd, wat de machteloze woede opwekte van de anti-Trump-gezworenen op deze planeet.

Alleen jammer, dat het onder Biden voor geen halve cent beter loopt: De seniele presidentiële held van Links liet zelfs reeds ontmantelde provisorische kampen heropenen, bijvoorbeeld een gesloten onderkomen in het Texaanse Carrizo, waarin de al meer dan 700 sinds Biden’s aantrede opgepakte tieners werden vastgezet. Duidelijk geïrriteerd stelde de “Spiegel” https://www.spiegel.de/politik/ausland/usa-und-die-fluechtlingspolitik-unter-joe-biden-erneut-tausende-migrantenkinder-inhaftiert-a-37ae1751-29f9-49a6-89df-c9b2e6c28d8a gisteren de vraag: “Keert Amerika’s president Joe Biden terug naar de vluchtelingenpolitiek van zijn voorganger in het ambt Donald Trump?”

De anti-Trump verwordt tot de overtreffende trap van Trump

De naïeve verrassing die ook in andere Democraten-vriendelijke media zoals de “New York Times https://www.nytimes.com/2021/02/26/us/migrant-children-border-detained.html?referringSource=articleShare” aan de daag treedt, is het onvermijdelijke gevolg van een misverstand, dat wortelt in een groteske vooringenomenheid en een uitgesproken vriend-vijandschema van veel journalisten en linkse intellectuelen: 90 procent van het dagelijks werk, ook in het Witte Huis, is nu eenmaal realiteitspolitiek, en die is naar alle maatstaven van verantwoordelijkheid en constitutionele conformiteit over de hele linie hetzelfde. Ook als “Sleepy Joe” – helemaal alsof hij de geruchten rondom zijn leeftijd-gerelateerde traagheid of over zijn aftakelen tegemoet wil treden door actionistische overijverigheid – onmiddellijk na zijn ambtsaanvaarding doeltreffend voor de media een hele cannonade van Executive Orders op gang bracht, waarmee hij tot verrukking van zijn linkse fans het ene na het andere besluit van Trump buiten werking stelde en schinbaar “leverde”(Bijv. door het schorsen van het “Operation Talon”- programma https://www.thefocus.news/business/operation-talon-cancelled/, dat voorzag in de uitzetting van buitenlandse plegers van sexuele misdrijven): Qua binnenlandse politiek blijft hij op de beslissende kernpunten zelfs behoorlijk trouw, en daarvoor is een reden: Trump was, tot de Corona-crisis hem de nek brak (wat door zijn tegenstanders propagandistisch tegen hem werd gebruikt) een verdraaid succesvolle president. Zo succesvol, dat hij vier maanden geleden de helft (mogelijk zelfs de meerderheid van alle stemmen) van de Amerikaanse kiezers verkreeg.

En de luchtaanvallen in Srië op Sjiítische milities, waarmee Biden Iran “een boodschap wilde geven”, verwarde en ontstelde zelfs medestanders in het eigen Democratische kamp van de president https://www.zeit.de/politik/ausland/2021-02/syrienkrieg-luftschlaege-usa-biden-kritik-demokraten?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.de. Onder Trump zou zo’n maatregel vermoedelijk wereldwijde protestdemonstraties teweeg gebracht hebben, nu zwijgen de Europese media er welwillend (of pijnlijk getroffen?) over. Het lijkt, of Biden de feitelijke oorlogsvoerderskoers van zijn voormalige baas Barack Obama weer oppakt, onder wie met Black-ops, aanvallen met drones en officiële militaire operaties in Noord-Afrika en Nahost niet alleen een ontzaglijke destabilisering werd afgedwongen, maar door niet aangehouden “rode lijnen” zowel als een volledige conceptloze aftochtstrategie in Irak ook De Islamitische Staat op het schild gehesen werd, die het fundament werd voor één van de meest beestachtige onrechts-regimes uit de recente geschiedenis.

In Duitsland verheugt menigeen zich waarschijnlijk al over Bidens nieuwe Syrië-politiek – betekent elke nieuwe bommen-aanval immers een nieuwe vlucht- en emigratie-boost, waarvan in de verkiezingsstrijd voor het migrantofiele partij-kartel van CDU tot Linkse Partij goed gebruik kan worden gemaakt. Voor Merkel vermoedelijk een nieuwe vorm van transatlantisch teamwork: De één verdrijft de massa’s, de ander neemt ze op. (DM)


Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2021/02/28/europas-linke-welt/