Censuur in sociale media gaat Steinmeier niet ver genoeg

http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2021/03/steinm-696×391.jpg

Door: Wolfgang Hübner.

SCHERPE KRITIEK OP FACEBOOK TWITTER & CO.

Afgunstig kijkt de Duitse president Frank-Walter Steinmeier elke dag naar China dat hi als minister van Buitenlandse Zaken vaak heeft bezocht. Want daar in het Verre Oosten heeft een dictatuur allang gerealiseerd wat de SPD-politicus buitengewoon na aan het hart ligt: De rigoureuze controle van staatswege op de publicaties en discussies op Internet.

Ondanks aanzienlijke voortschrijdingen hier te lande bij de maatregelen betreffende censuur en verwijdering van ongewenste bijdragen op de zogeheten sociale media is de president van het partijenkartel er nog steeds ontevreden over, dat de vrijheid van meningsuiting nog steeds niet zo functioneert, als hij en het politiek-mediële machtscomplex het graag zouden zien.

Op de manifestatie “Forum Bellevue” in Berlijn https://www.bundespraesident.de/SharedDocs/Reden/DE/Frank-Walter-Steinmeier/Reden/2021/03/210301-Forum-Belleve-XI.html had Steinmeier er kritiek op dat platformen als Facebook en Twitter hun pijlen richtten op opwinding, ontsteltenis, woede en angst en orakelde hij: “het dealen met de aandacht wordt een gevaar voor de democratie.” Nog grootmoedig afgezien van wie momenteel onder het voorwendsel van virusgevaar de democratie en de grondrechten in Duitsland feitelijk binnen afzienbare tijd louter tot een façade gemaakt heeft, hij en zijn kornuiten toch zeker: Wat bedoelt Steinmeier als hij het heeft over “dealen met de aandacht”?

Dat op Facebook en op vele internetfora bijvoorbeeld wordt gediscussieerd over de zin van lockdowns en gedwongen vaccinaties? Dat blijkbaar corrupte en gecorrumpeerde politici daar als zodanig ook worden beschreven? Dat daar teksten kunnen verschijnen die in de van staatswege gesubventioneerde media niet eens meer de kans krijgen om als lezersbrieven te worden gepubliceerd? Ik weet zeker: Precies dat bedoelt Steinmeier wanneer hij spreekt over “dealen met de aandacht”.

Vanzelfsprekend is er, net zoals in het echte dagelijkse leven, ook op Internet sprake van leugens, onwaarheden en halve waarheden, valse informatie. Maar als ik in mijn meer dan vijftigjarige, politiek-bewuste leven alle leugens,, onwaarheden en halve waarheden of valse informaties van politici en partijen als Steinmeier en de SPD zorgvuldig hebben geregistreerd en er nu een lijst van zou kunnen maken – dan zou ik waarachtig vele pagina’s nodig hebben voor deze deprimerende statistiek van kiezersmisleiding en volksbedrog.

Waar de president zich feitelijk over beklaagt is de duidelijk buitengewone aanmatiging voor iemand zoals hij om niet alleen onder voortdurende kritische aandacht te staan maar ook nog met de daaruit voortkomende reacties te worden geconfronteerd. Als er in Duitsland sprake zou zijn van half zoveel vrije onafhankelijke massamedia,, zouden lui als Spahn Giffey Scheuer of de mislukte Ludwig Erhard-parodie Altmaier allang geen minister meer zijn. Nu echter moet er min of meer machteloos op het Net over worden geklaagd, dat het anders is. De hoog gevoelige president gaat dat allemaal veel te ver. Hiermee maakt hij duidelijk, wie er hier voor de democratie het werkelijke gevaar is.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/03/steinmeier-geht-zensur-in-sozialen-medien-nicht-weit-genug/