Lüttich: “Covidioten” redden politieagent van lynchpartij door “antiracistische” geweldplegers van BLM

Door: David Berger.

Tot extreem gewelddadige ongeregeldheden en plunderingen kwam het afgelopen weekend in Lüttich. Geweldplegers van de BLM-beweging sloegen onder het slaken van “Allahu akbar”- kreten met ijzeren staven in op politieagenten, dappere demonstranten tegen de Coronamaatregelen hebben daarbij één van de agenten vermoedelijk zelfs het leven gered.

Het 39 kilometer van Aken verwijderde Lüttich staat bij veel West-Duitsers bekend als populair uitgaansdoel en-shopping-paradijs. Shoppen was ook afgelopen zaterdagmiddag aangekondigd. Maar terwijl duizenden mensen aldaar vreedzaam boodschappen deden, vlogen er plotseling straatstenen door etalageruiten, geschreeuw, waterkanonnen, plunderingen ontstelden de passanten. Het kwam tot een daar nooit eerder vertoond exces van geweld.

“Allahu akbar”-kreten begeleiden plunderingen

De oorzaak: een zichzelf als “antiracistisch” profilerende demonstratie van de BLM-beweging was plotseling uit z’n voegen gebarsten: Hierbij ontlaadde zich het totale geweldspotentieel vooral tegen de politie. 250 politiefunctionarissen kwamen tegenover een kleine 300 extreem gewelddadige relschoppers te staan, die zich, begeleid door “Allahu-akbar”-kreten hadden bewapend met straatstenen en ijzeren staven.

Beelden laten agenten zien, die in de hagel van stenen, te midden van scherven ineenstorten, terwijl de overwegend donker getinte relschoppers winkels plunderen en toeristen het spektakel filmen met handy-camera’s. De twee uur durende straten-slag kon pas worden beëindigd door versterking en het inzetten van waterkanonnen een traangas.

“Covidioten” redden agenten van geweldplegers

De FAZ https://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/strassenschlacht-in-luettich-mit-steinen-gegen-polizisten-17244123.html hierover: “Zondag maakte de Lüttichse politiechef Christian Beaupère nuchter de balans op: 36 van zijn 250 ingezette krachten raakten gewond, negen moesten worden behandeld in het ziekenhuis,, onder wie de beveiliger van de ingang van de galerie. Een agente liep een gebroken sleutelbeen op. Een ander had geluk: Aanvallers duwden hem van zijn motorfiets, hij ging tegen de vlakte en werd bijna gelyncht.

Demonstranten, die op het plein protesteerden tegen de voortdurende sluiting van gastronomie en culturele instellingen, kwamen hem te hulp – “met hun protestborden”, zoals Beaupère zei. “Zonder deze inmenging zou die agent veel ernstiger gewond zijn geraakt”,, aldus de politiechef.

Dies irae

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/03/15/luettich-covidioten-retten-polizisten-vor-dem-lynchmob-antirassistischer-blm-gewalttaeter/