Straf van het onderste plankje: Mild vonnis voor asielzoekers na groepsverkrachting van 14- jarig meisje

Door: Redactie JouWatch.

Vier mannen uit Irak en Afghanistan verkrachtten meermalen een 14-jarig meisje. Desondanks is het vonnis er nagenoeg “één van het onderste plankje”.

De arrondissementsrechtbank Ulm achtte bewezen dat vier asielzoekers uit Irak en Afghanistan tijdens Halloween 2019 een 14-jarig meisje in een asielzoekerscentrum in Illerkirchberg (Alb-Donau-district) deels meermalen hadden verkracht. Desondanks werd een – zoals intussen gewoonlijk in dergelijke gevallen – mild vonnis uitgesproken:

Twee beklaagden moeten nu voor twee jaar en drie maanden de gevangenis in. De rechtbank verklaarde één der beklaagden schuldig aan verkrachting en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, zowel als de anderen in drie gevallen aan verkrachting. De twee overige beklaagden moeten voor twee jaar en twee maanden de gevangenis in. De één werd schuldig bevonden aan verkrachting, de ander aan het behulpzaam zijn bij de verkrachting en aan het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel. Een 16 jaar oude Iraniër was aanvankelijk eveneens aangeklaagd. Het proces tegen hem was echter volgens het vergelijk op een dader-slachtoffer-compromis gecanceld. Het ging bij de 16-jarige asielzoeker om een kennis van het slachtoffer.

De tussen de 17- en de 26 jaar oude mannen hadden de meeste tijd van het in juli 2020 begonnen proces gezwegen. De dienstdoende rechter beschouwde het volgens de Berliner Zeitung https://www.berliner-zeitung.de/news/maedchen-vergewaltigt-vier-maenner-erhalten-zweijaehrige-haftstrafen-li.146249 dientengevolge als strafverzachtend, dat ze zich tegen het einde van het proces toch gedeeltelijk over hun daden hadden uitgelaten. De straffen tegen de asielzoekers zijn “nagenoeg op het onderste randje” van de strafmaat, zei de rechter bij het uitspreken van het vonnis. “Er was twijfel en er is nog steeds twijfel.”

Het proces werd vooral gekenmerkt door het moeizame verhoor van het slachtoffer. Ontstellend daarbij: “In de loop van het proces kwam naar voren, dat het 14-jarige slachtoffer vanwege haar psychische gemoedstoestand niet meer onbeperkt in staat was, ter beschikking te staan voor verder verhoor. Bij verder verhoor was ernstige gezondheidsbeschadiging te verwachten”, aldus een woordvoerder van de rechtbank Dinsdag tegenover de Junge Freiheit.

De asielzoekers zouden de 14-jarige in de herfst van 2019 achtereenvolgens weerloos hebben gemaakt met verdovende middelen en zich vervolgens aan haar hebben vergrepen. Eerder hadden ze de aangeschoten jongeren ertoe hebben overgehaald, met hen naar het “vluchtelingenonderkomen” in Illerkirchhberg te rijden. De scholiere had later haar ouders en de politie verteld van de misdrijven in de Halloween-nacht en de daaropvolgende dag. (SB)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2021/03/17/strafe-rand-mildes/