Rechtbank geeft toestemming voor mega-demonstratie zaterdag in Kassel

Door: Redactie JouWatch.

De stad Kassel had een gebod uitgevaardigd voor de aangemelde mega-demonstratie. Het verbod om te demonstreren is nu woensdagavond – na twee spoedeisende moties – door de administratieve rechtbank afgeblazen.

Een paar dagen geleden had de door de SPD geregeerde stad Kassel de aangemelde mega-demonstratie komende zaterdag verboden. De beslissing werd eens te meer onderbouwd met het zogenaamd verhoogde risico op besmetting met het Coronavirus tijdens de manifestatie. De organisatoren – onder andere de “Freie Bürger Kassel” https://freiebuergerkassel.de/ gingen tegen het verbod in beroep door middel van een spoedeisende motie.

Woensdagavond werden beide spoedeisende moties behandeld door de administratieve Rechtbank Kassel. Concreet gaat het om een demo aan de Karlsaue in Kassel,, waarvoor 17.500 deelnemers zijn aangemeld,, alsmede een manifestatie op de Schwanenwiese met 6000 mensen. de manifestanten spreken van “minstens een dozijn demo’s”, waarbij zal worden gedemonstreerd voor de basisrechten en tegen de Coronamaatregelen.

De rechtbank stelde onder andere vast, dat er door de geplande demonstratie geen acuut gevaar dreigt voor het gezondheidssysteem. Daarnaast werd – in tijden van het Merkel-Coronaregime al de moeite van het benoemen waard – gewezen op de in de grondwet gewaarborgde vrijheid van manifestatie: De stad Kassel “verkent [ …] de uit Art. 8 van de grondwet voortkomende constitutierechtelijke richtlijnen der vrijheid van manifestatie, die voor een vrije democratische staatsordening eenvoudigweg constituerend is”, zo heette het met betrekking tot het verbod in de beslissing. De stad Kassel zou nu tegen de opheffing van het verbod bezwaar kunnen aantekenen bij het Hessische Administratieve Gerechtshof.

Het commentaar op de mslukte poging van de stad Kassel door Dwarsdenker-advocaat Ralf Ludwig tegen de Nordkurier https://www.nordkurier.de/politik-und-wirtschaft/gericht-erlaubt-grossdemonstration-in-kassel-1842816103.html: “Ik ben verheugd over de beslissing van de administratieve rechtbank Kassel, omdat eindelijk de buitengewone betekenis van het manifestatierecht niet slechts als holle frase wordt gehanteerd, maar metterdaad in acht wordt genomen.”

De mainstream-pers creëert intussen al de stemming en vraagt – net als de HNA https://www.hna.de/kassel/kassel-corona-demo-leugner-wolfgang-wodarg-verbot-gericht-polizei-news-90243185.html – of het zaterdag in Kassel tot een “mega-opmars” zal komen. De Tagesspiegel jut de angst voor “nieuwe escalatie” op. Niet ontbreken bij de stemmingmakerij mogen natuurlijk de “verbonden” -lees: de linkse- tot links-extremistische organisaties. Zoals de politiek- linksgerichte Deutsche Gewerkschaftsbund Region Nordhessen, die heeft verklaard, dat men net als vele andere maatschappelijke representanten, “om verschillende redenen kritisch staat tegen over deze beweging van Coronacritici”. Ook vertegenwoordigers van de Evangelische Kerk, de AWO Nordhessen alsmede het “Mobiele Adviesteam tegen rechts-extremisme en racisme voor democratische cultuur in Hessen” gaan reeds ijverig tekeer tegen burgers, die niet langer wensen te buigen voor het Corona-dictaat.

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron:https://www.journalistenwatch.com/2021/03/18/gericht-grossdemonstration-samstag/