Spahn-vertrouweling Lauterbach in Duitse persconferentie: Er moet onmiddellijk een nieuwe lockdown komen!

Door: Michael van Laack.

“Wij staan aan het begin van een acute derde golf…” verkneukelt Merkel- en Spahn-fluisteraar Karl Lauterbach, de gedoodverfde volgende Duitse Minister van gezondheid, zich. Derhalve zouden wij snel weer in de lockdown moeten en deze keer ook niet zo snel aan versoepelingen denken. Pas als een toereikend aantal burgers de eerste vaccinatie heeft gekregen en de mutant is overwonnen, kan er over worden gepraat om de te snel teruggegeven grondrechten opnieuw op het vrijheidsconto van de burgers bij te schrijven.

Tijdens de persconferentie maakte Spahn duidelijk, dat hij zeer vertrouwelijk en nauw met Karl Lauterbach samenwerkt en daarom niet twijfelt aan diens inschatting. Aangezien de Bondskanselier Spahn nog steeds voor één van haar meest waardevolle ministers houdt (niet vanwege zijn villa van 4,6 miljoen euro, maar vanwege zijn onberispelijke werk) en tenminste de CDU-minister-presidenten steeds weer in het zadel worden geholpen, wegen de eisen van Lauterbach dubbel zwaar!

Daar gaan we weer!

Wat vele deskundigen vooruit hadden voorspeld, is nu uitgekomen. De stoute mutant uit het EU-vijandige Groot-Brittannië zet steeds verder door en zorgt voor toenemende besmettings- en alarmeringscijfers, lichtte Lauterbach toe. Als we nu niet direct de scholen weer sluiten en onze contacten beperken, zouden wij gevaar lopen om over heel Duitsland tegen Pasen de 300ste incidentie te overschrijden en de IC’s (weer eens) te overbelasten.

De eindeloze geschiedenis rond de eeuwige lockdown gaat dus het volgende hoofdstuk in. Terwijl in andere staten vanwege een gestaag dóór-vaccineren al weer feestjes gevierd kunnen worden en de Duitsers ook naar de Ballermann (op Mallorca – vert.) mogen vliegen, zal de binnenlandse gastronomie waarschijnlijk niet voor Pinksteren haar poorten kunnen openen. Vanzelfsprekend alleen die hoteliers of kroegbazen die tot dan toe niet failliet gegaan zijn.

De volgende strategie van de Duitse regering mislukt

Had men voor de verkiezingen in Rjnland-Palts en Baden-Württemberg nog de hoop verbreid dat de mutant helemaal niet zo ernstig was en dat men immers spoedig tien miljoen mensen per week zou vaccineren, dan ziet de verschrikkelijke realiteit er anders uit. Het vaccineren functioneert niet alleen vanwege AstraZeneca nog steeds niet. De sneltests komen maar niet, veel burgers benutten de teruggewonnen vrijheid niet naar de zin van de regering, maar ontmoeten elkaar wanneer ze willen en met wie ze willen, omdat ze het sociale isolement niet langer kunnen verdragen.

Als men de beslissingen van de regering en van de MP sinds het laatste voorjaar bekijkt, kan men daaraan de chaos-theorie afleiden. Een voortdurend af en aan, niet-nagekomen toezeggingen, onnodige hardheid, loodzware schuldenlast. Het geheel zal eindigen in een catastrofe. En dat komt bij de landelijke verkiezingen misschien wel een beetje FDP en AfD ten goede, maar hoofdzakelijk de post-communisten, de groen-geverniste donkerroden en de in het socialisme verzuipende SPD. Vanuit het oogpunt van Merkel kan dus worden gezegd: Mission accomplished! Nu kan zij met een gerust hart aftreden.

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/03/19/spahn-vertrauter-lauterbach-in-bundespressekonferenz-ein-neuer-lockdown-muss-sofort-kommen/