Kraichtal-Gochsheim: Ouderprotest tegen Corona-maatregelen op basisschool

Door: Armin Körner

Leraren,, ouders en kinderen stonden niet weinig verbaasd, toen ze op de morgen van 29.03.21 hun gewone weg liepen naar de Graf-Eberstein-basisschool in Gochsheim.

De entrée van het oud-eerbiedwaardige huis was deze keer versierd met vele kinderschoenen en tekstbordjes, die wezen op de noodsituaties van de schoolkinderen door de bestaande Corona-verordening van de deelstaatregering.

“Laat onze kinderen vrij ademhallen” is hierbij één van de centrale eisen van de ouders, die hiermee hun protest tot uitdrukking brengen, in het bijzonder tegen de actuele mondkapjesplicht voor basisschoolkinderen. In Baden-Württemberg geldt sinds maandag 22.03.2021 ook in de basisscholen een mondkapjesplicht, die omstreden is en het onderwerp van discussie.


https://conservo.files.wordpress.com/2021/03/grafik-7.png

Medici wijzen op de uitwerkingen op de gezondheid door het langere dragen van mondkapjes op kinderleeftijd, op de allereerste plaats door de gedurende een langere periode beperkte zuurstof-toevoer. Maar ook psychologische effecten op de kinderlijke ontwikkeling door het voortdurende dragen van mondkapjes maken deel uit van deze controverse.


https://conservo.files.wordpress.com/2021/03/grafik-8.png

De ouder van Gochsheim wijzen daarenboven op het geringe besmettingsgebeuren in d jonge leeftijdsgroep: “Kinderen zijn geen aandrijvers van de pandemie” luidt een andere slogan op de bordjes voor de schooldeur. De vraag naar de evenredigheid van de Corona-gerelateerde maatregelen bereikt met de uitbreiding naar de jongsten onze samenleving thans een kennelijk verscherpte relevantie. Een verder punt van kritiek is ook de over de hele deelstaat ter discussie staande obligate testverplichting voor schoolkinderen.

Duidelijk geadresseerd aan het onderwijzend personeel prijkt in hoofdletters de vraag naar hun geweten.

https://conservo.files.wordpress.com/2021/03/grafik-9.png

Over de achtergrond:

Acties van ouders met kinderschoenen voor openbare gebouwen zijn inmiddels een populaire vorm van protest voor het kinderwelzijn in tijden van pandemie, die over de hele Bondsrepubliek navolging vindt.

Door: Armin Körner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://conservo.wordpress.com/2021/03/29/kraichtal-gochsheim-elternprotest-gegen-corona-masnahmen-an-grundschule/