Door: David Berger.
De 42-jarige Dieter Kellouche zit sinds september 2017 onschuldig in de gevangenis, in het emiraat Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten. Hij werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Met 15 andere gevangenen deelt hij één cel zonder daglicht. Zin gezondheid is slecht, maar medische hulp wordt hem geweigerd. In totaal kreeg hij driemaal bezoek van het Duitse Consulaat.
Hiertoe stelt Jürgen Braun, politiek woordvoerder voor de mensenrechten van de AfD-fractie in het Duitse parlement, dat Dieter Kellouche in de Arabische gevangenis in de steek is gelaten. Buitenlandse Zaken heeft voor de heer Kellouche niets noemenswaardigs ondernomen.”
De antwoorden op mijn vragen zin bijna onbeschaamd: Buitenlandse Zaken schrijft dat het de zaak van de heer Kellouche zeer nauwkeurig volgt en dat men met hem in contact staat, dat er door het consulaat voor hem wordt gezorgd, onder andere door bezoeken aan de gevangenis. Jürgen Braun verder: “De heer Kellouche zegt daarentegen, dat het laatste bezoek door het Duitse consulaat plaatsvond in februari, meer dan een jaar geleden. Hij voelt zich door de Duitse autoriteiten n de steek gelaten, nagenoeg vergeten.”
Een sjeik voelde zich beledigd
De achtergrond: Kellouche werd veroordeeld in een willekeurig proces. Een invloedrijke sjeik voelde zich door Kellouche in zijn eer aangetast. De sjeik iet hem arresteren en bekokstoofde met een rechter het vonnis. Vier maanden geleden begon Kellouche een hongerstaking, teneinde aandacht van de media te verkrijgen. Op hulp van het Duitse consulaat rekent hij allang niet meer.
Braun hierover: “Wat deze man de laatste jaren heeft doorgemaakt, is een nachtmerrie. Kellouche heeft ons verteld, dat gevangenen van andere nationaliteiten dikwijls bezoek hebben gekregen van consulaatsmedewerkers, enkelen zijn reeds op vrije voeten. Daarentegen wordt hij ook door het Duitse consulaat behandeld als een misdadiger. Buitenlandse Zaken moet eindelijk eens het initiatief nemen om de gevangenschap van Dieter Kellouche te beëindigen.”
Herinneringen aan de zaak Billy Six
Tot een soortgelijk falen van Heiko Maas kwam het reeds in 2019 bij de zaak- Billy Six. Toentertijd berichtte de JF https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2019/billy-six-erhebt-schwere-vorwuerfe-gegen-aussenminister-maas/:
“De journalist Billy Six heeft zware klachten ingediend tegen Buitenlandse Zaken, Minister van BZ Heiko Maas, zowel als tegen het Duitse Consulaat in Caracas.
Zij zouden niet alleen hebben geweigerd, zijn onmiddellijke vrijlating uit de Venezolaanse gevangenis te eisen, maar ook nog hebben gepoogd, zijn vrijlating zelfs nog te ondergraven, zei Six Dinsdag op een persconferentie in Berlijn. Consul Daniel Kriener heeft hem pas op meervoudig en uitdrukkelijk verzoek van de Venezolaanse Geheime Dienst SEBIN in de gevangenis bezocht. Eerder was het consulaat niet in een contact geïnteresseerd.
Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/03/30/deutscher-im-arabischen-gefaengnis-von-aussenminister-maas-im-stich-gelassen/