De dans om het gouden kalfje begint weer: Het eerste Greta-standbeeld onthuld

Door: Redactie JouWatch.

Zo – nu is de waanzin der klimaathysterici in brons gegoten: De Engelse universiteit in Winchester onthulde het eerste Greta Thunberg- standbeeld ter wereld. De Afgodenverering in de vorm van een levensgroot bronzen standbeeld heeft de universiteit iets van 24.000 pond gekost.

Neen, lieve FFF-kleuterschool. Jullie Klimaat-Greetje is niet gestorven. Ook al werden tot nu toe gedenktekens postuum opgesteld, de universiteit in het Engelse Wiinchester beschouwde Greta Thunberg als zó immens belangrijk, dat ze het net 18 jaar geworden Asperger-klantje in brons hebben gegoten. Het levensgrote standbeeld kan vanaf nu in het EU-gebied aanbeden worden.

“Greta is een jonge vrouw, die ondanks de moeilijkheden in haar leven een over de hele wereld leidende milieuactiviste is geworden”, heette het in een bericht van de Uni van Winchester. Als “Universiteit voor Duurzaamheid” is men er trots op, “deze inspirerende vrouw op deze manier eer te bewijzen.”

De interne studentenorganisatie had kritiek op het initiatief. Echter niet, omdat ze de Godendans om de klimaatheilige als misplaatst zouden beschouwen. Nee. Natúúrlijk steunt men de “strijd tegen de klimaatverandering”. De kritiek klonk op vanwege de oprichtingskosten. Het bronzen klimaat-Greetje heeft zo’n 24.000 pond (rond de 28.000 euro) gekost. De “Black Lives Matter – People of Colour”-fractie heeft tot nu toe niet van zich laten horen, hoewel het bij Greta toch om een blanke vrouw gaat. Laten wij daarom de klimaat-hysterici maar om hun gouden kalfje dansen. Misschien, dat het dan eindelijk eens ophoudt met regenen. (SB)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2021/04/01/der-tanz-kaelbchen/