Ondanks Corona-lockdown – Al-Quds-mars voor 8 mei aangemeld in Berlijn

Door: Redactie JouWatch.

Ondanks de Corona-lockdown zal dit jaar wederom de antisemitische Al-Quds-mars, die wordt gesponsord door Hezbollah en Iran, in Berlijn plaatsvinden.

Naar vermeld door de Berliner Zeitung https://www.bz-berlin.de/berlin/israel-hasser-wollen-wieder-ueber-den-kudamm-marschieren%22%20%5Co%20%22Opens%20internal%20link%20in%20current%20window ligt er bij de Berlijnse politie en aanmelding voor de Al-Quds-mars voor 8.5. De organisatoren zouden rekening houden met ca. 2000 deelnemers. Vanaf 14.30u. willen de deelnemers van de Adenauerplatz via de Kurfürstendamm en de Tauentzienstrasse naar de Wittenbergplatz trekken, aldus de BZ.

De mars wordt sinds 1996 gehouden, maar werd vorig jaar wegens Corona afgelast. In het verleden https://www.youtube.com/watch?v=1Vgs0kEWwwA%22%20%5Co%20%22Opens%20internal%20link%20in%20current%20window werd er vaak met vlaggen van de Hezbollah gezwaaid, Israëlische vlaggen verbrand, de Hitlergroet gebracht en haatslogans als “Hamas, Hamas,, Joden aan het gas!” en “Kindermoordenaars Israël!” geroepen.

De plaatsvervangende fractievoorzitter van de AfD in het Duitse parlement Beatrix von Storch https://www.deutschlandfunk.de/von-storch-afd-zum-al-kuds-tag-nichts-anderes-als-ein.694.de.html?dram:article_id=450160%22%20%5Co%20%22Opens%20internal%20link%20in%20current%20window noemde in 2019 de “islamitische antisemitische haat op Al-Quds-dag” in Berlijn “onverdraaglijk”: “Het heersende antisemitisme in Duitsland draagt vooral een islamitisch stempel, ook al wordt dit feit door de regering, de gevestigde partijen en talloze media bijna altijd genegeerd”, aldus von Storch. De AfD is “de enige partij, die helder en duidelijk waarschuwt voor deze geïmporteerde islamitische Jodenhaat.”

In 2019 eiste de Israëlische Ambassade https://embassies.gov.il/berlin/NewsAndEvents/Pages/40-Jahre-islamistischer-Al-Quds-Hass-sind-genug.aspx in Berlijn een verbod van de terroristen-opmars. Zelfs de omstreden linkse Berlijnse senator van Binnenlandse Zakken Andreas Geisel (SPD) noemde de Al-Quds-mars “een van de meest walgelijke antisemitische manifestaties” en noemde de afgelasting vorig jaar “goed nieuws voor Berlijn”.

“Tegen bijna zonder uitzondering vredelievende dwarsdenkers gooit de senaat waterkanonnen in de i, wanneer men al niet meteen probeert, hun demonstraties te verbieden. Daarentegen duldt men deze anti-Israëlische optocht, die al 25 jaar gehouden kan worden. Dat toont aan, dat de getuigenissen van ontstemming en tegendemonstraties van linkse groeperingen tegen de Al-Quds-mars slechts woorden zijn”, aldus de plaatsvervangende fractievoorzitter van de AfD in de Berlijnse Senaat Roland Gläser.

“In de Rijkstop, die wordt geregeerd door elke partij,, wier vertegenwoordigers vanwege Auschwitz in de politiek zijn gegaan, moet begin mei door islamitische hordes weer ‘Hamas Hamas, Joden aan het gas’ worden gescandeerd”, aldus de ‘Joden in de AfD’ op Facebook https://www.facebook.com/380162436147660/posts/1001576940672870/. “Wij hopen echt, dat de Duitse regering onze islamitische medeburgers het plezier doet, voor die tijd de lockdown weer op te heffen, nadat het haar spijtig genoeg en ondanks pogingen van de kant van Markus Söder niet is gelukt, hem reeds op 12.4. (begin van de Ramadan) weer op te heffen.”

Oorspronkelijk verschenen bij Freie Welt.

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2021/04/13/trotz-corona-lockdown/