Düsseldorf: Politie kan demonstratieve optocht door binnenstad niet stoppen

Door: Redactie PI.

Zaterdag vonden over heel Duitsland 16 demonstraties plaats onder het motto: “Het is genoeg”, onder andere in de de districtshoofdstad van Noordrijn-Westfalen, Düsseldorf. “Vandaag is er voor een legale manifestatie geen toestemming gegeven. Er zal in de stad GEEN legale manifestatie plaatsvinden. Waarvan geen sprake zal zijn, is een optocht door de binnenstad.” ( video hier https://youtu.be/RutWIxhFIdA) Maar vervolgens kwam hij er dan tóch…

Hiier een korte terugblik op het verloop van de demo (Bron: https://www.facebook.com/watch/?v=360425152003847):

‘Om 14u. begon de aangemelde demonstratie volgens plan in de Hofgarten, Höhe Inselstrasse. Op dit tijdstip was de oorspronkelijk daartoe bestemde verzamelplaats reeds overvol. in het aangrenzende park bevonden zich nog meer deelnemers. Moeilijk te zeggen hoeveel het er bij elkaar waren. Hierover zo meteen meer.

De organisatoren hebben vervolgens – onder druk van de politie – om te beginnen de demo-optocht gecanceld en kort daarop de manifestatie voor beëindigd verklaard. Tegelijk met de omsingeling van een groepering, die de aandacht op de Great Reset vestigde en door de politie per abuis werd aangezien voor verstorende tegendemonstranten, ontstond er een zelf-dynamiek en zette de massa zich in beweging.

Zonder leiding, zonder vastgesteld doel, maar vastbesloten en het zwerm-instinct volgend begon er een kat-en-muis-spelletje met de politie. Die kon niet overal tegelijk zijn.

Hieruit ontwikkelden zich onafhankelijk van elkaar twéé demonstratieoptochten van ongeveer dezelfde omvang. Hier kan men het toegenomen aantal deelnemers op ca. 2.000 schatten. Individuele deelnemers en kleine groepjes waren eveneens nog op de oorspronkelijke manifestatieplek resp. in de binnenstad op pad.

De twee demo-optochten baanden hun weg door Düsseldorf: Binnenstad, Rheinpromenade, aangrenzende stadswijk en Deelstaat-parlementsgebouw. Sloot de politie een straat af, dan week de massa onmiddellijk uit naar een andere en was ze aldus voor de politie ongrijpbaar – zonder geweld, zonder escalatie, simpelweg clever.

Een aaneensluiting kon door de politie weliswaar worden verhinderd, maar daarvoor in de plaats moest ze de definitieve controle opgeven. Zelfs de afzetting in sterk gefrequenteerde straten werd door de deelnemers overgenomen. Ook dit functioneerde zonder vooraf gegeven orders fantastisch.

Eén groep werd omstreeks 17.30 bij het deelstaatparlement gestopt en ontbonden. Na drie uren door Düsseldorf te hebben gedemonstreerd dus. De andere was pas later terug in de Hofgarten.

Een geslaagde demonstratie-dag.’

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/04/duesseldorf-polizei-kann-demozug-durch-innenstadt-nicht-stoppen/I