SPOEDBERICHT: Politie drijft demonstranten op uiterst nauw vlak bij elkaar

Door: David Berger.

De Berlijnse politieleiding heeft zojuist de demonstraties tegen de nieuwe besmettingsbeschermingswet voor de Brandenburger Tor voor ontbonden verklaard. Daarnaast heeft ze aangekondigd, dat het tevens tot geweld tegen demonstranten kan komen, die de aanwijzingen van de politie niet opvolgen. De waterkanonnen staan klaar.

De Livestream van RT deutsch wordt van tijd tot tijd steeds opnieuw onderbroken. Vervolgens is er alleen een extreem schril geluid hoorbaar en een storingsbeeld zichtbaar.

Het gedrag van de politie valt niet te verenigen met besmettingsbescherming

Reitschuster draagt momenteel nog live bij:

De vrijheid neer geknuppeld

Over de achtergronden van de demo geeft Jörg Schneidereit commentaar:

“De dag, waarop onze democratie eindigt. Via stemming worden thans onze grondrechten ten grave gedragen. De weg naar de dictatuur ligt nu open. Door middel van een machtigings (besmettingsbeschermings)wet van een door macht bezeten regering. En het kuddevolk kijkt herkauwend toe en begrijpt er zoals altijd niets van.

Vandaag laten dappere, vrijheidslievende mensen, die voor de vrijheid van ons allen de straat op gaan, zich dor de “ordebewaarders” van deze tot arrogantie en totalitarisme verworden staat, insluiten, vernederen, neerknuppelen.

Enkelen van ons zullen misschien voor de laatste keer dansen – op “Danser Encore”- het hymne van het verzet uit Frankrijk, dat nu juist de wereld over gaat. De beelden van 8 April 2021, van station Gare de l’Est in Parijs, zijn om nooit te vergeten. Gezangen – met muziek, louter stem en een tekst om kippenvel van te krijgen, tegen de waanzin, tegen de angst, tegen onderdrukking en vrijheidsberoving. Het zijn versregels, die blijven hangen – zelfs als onze wereld wegzakt in het duister.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/04/21/eil-berliner-polizei-kuendigt-gewaltsame-aufloesung-der-demo-gegen-infektionsschutzg