“Avondklokfobie”: WDR verklaart zorgen over grondrechten tot psychische kwaal

Door: David Berger.

“Duitsland lijdt aan ‘Avondklokfobie'” – aldus een commentaar op WDR 5, de ooit linkse, nu klaarblijkelijk links-fascistische staatspropagandazender.

Ons citaat van de dag is afkomstig van de staatszender WDR 5, om precies te zjn van Eva Ellermann. Onder de veelzeggende titel “Duitsland lijdt aan ‘Avondklokfobie'” laat zij weten:

“Duitsland is bevreesd om zijn vrijheid. De angst om in de eigen woning opgesloten te zijn. Duitsland lijdt aan ‘Avondklokfobie’. Er gaat een kreet door het land, alsof ’s nachts de halve republiek op pad zou zijn. Mensen, waar willen jullie dan allemaal naartoe? Even de hond uitlaten – mag. Joggen tot middernacht – geen probleem. Naar een vroege dienst rijden – vanzelfsprekend. Maar men mag ’s nachts niet urenlang in de auto door de omgeving rijden. Ach, wat verschrikkelijk! Even eerlijk – hoeveel mensen krijgen er nu plotseling de kriebels om ;s nachts naar buiten te moeten, alleen maar,, omdat er een paar weken een Avondklok van kracht is? Theaters, bioscopen, clubs, restaurants – alles is dicht. Op dit ogenblik is er sowieso geen sprake van een nachtleven. En terzijde opgemerkt, in vele provinciale regio’s ziet de nacht er overigens altijd zo uit: doodgewoon stil. Fransen, Spanjaarden Italianen hebben wekenlang veel meer rigide uitgaansverboden gehad – en die raakten niet in paniek, over dat de staat ze er nooit meer uit zou laten. Mensen, doe toch gewoon, wat jullie anders ook doen tussen 22- en 5 uur – ga naar bed! Dan doet de ‘Avondklokfobie’ ook niet meer zo’n pijn.”

WDR: Vroeger links, nu links-fascistisch

Zo eenvoudigweg worden dus de zorgen om een wezenlijk grondrecht tot een psychische kwaal verklaard. En dat bij een zender, die vroeger als links bekendstond, maar nu kennelijk alleen nog maar fascistoïde is.

Christian Schneider (“Aethervox Ehrenfeld-Podcast”) hierover:

“Categorie: “wat ik niet nodig heb, kan weg”. Deze keer: ’s Zomers ’s avonds laat buiten rondlopen. Ja, wat moet dat, alles is toch immers dicht en op het platteland was er al nooit iets te doen. Stelt Ellermann (why do they always look like this) vast. “Ga naar bed”, probleem opgelost. Zo eenvoudig is het. Game over kniesoor! En wat zou er verder nog mis kunnen gaan, bij zo’n wetsverandering?

Vraag mij daarenboven, ja waarom is alles eigenlik dicht? Je hebt het door, wezenloze-pschopate-aan-de-druppel-van-de-politiek-correcte-staatsomroep, wij willen openingen EN ’s zomers naar buiten mogen, ’s avonds.

Ik wed, dat zij nog een paar weken geleden op de Wereldvrouwendag nog een dag zonder mannen had gewenst, zodat ze eindelijk eens ’s nachts zonder angst had kunnen gaan wandelen.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/04/23/ausgangssperrenphobie-wdr-erklaert-sorge-um-grundrechte-zur-psychischen-erkrankung/