Schandaal: In Hessen verstoren Moslims kerkdienst – zonder mondmaskers en aanmelding vooraf!

Door: David Berger.

In het Hessische Nidda is een groep jonge mannen kort voor het begin van de kerkdienst het Godshuis binnengedrongen, ze filmden de kerkgangers en riepen: “Er is maar één God en dat is Allah”. Het eigenlijke probleem voor de (vrouwelijke) dominee was echter – volgens de lokale pers – dat de jonge Moslims noch voor de kerkdienst waren aangemeld noch een beschermend mond-neusmasker droegen.

Bij sommige nieuwsberichten weet je niet, of je er om moet lachen, of huilen, of je afgunstig of medelijdend naar de theatergroep moet kijken. Zo verging het mij, toen een lezeres mij gisteravond een link toestuurde over een bijdrage in de Wetterauer Zeitung https://www.wetterauer-zeitung.de/wetterau/nidda-ort1184448/stoerer-im-ostergottesdienst-90456695.html, waarin het ging over de verstoring van een Paaskerkdienst in Nidda.

In de Leading-Text van het artikel heet het: “Vanwege een incident voorafgaande aan de Paaskerkdienst in de Stadskerk van Nidda doet de BVD een onderzoek naar drie tot nu toe nog onbekende daders. Dezen hadden blijkbaar onder invloed van alcohol, kerkgangers beledigd en islamitische parolen gescandeerd. Hoewel en politiepatrouille nog tijdens de kerkdienst arriveerde konden de daders tot nu toe nog niet worden geïdentificeerd.”

Niet- aangemelde verstoring zonder Corona-masker

Het eigenlijke misdrijf van de groep is hierbij natuurlijk nog niet eens benoemd: Ze droegen bij hun optreden niet de roemruchte mond-neusbescherming en weigerden aldus ook, zich te bekeren tot “het Nieuwe Normaal”:

“Blijkbaar zijn de jonge mannen door de aanwezige kerkgangers en de verlichte kerk opmerkzaam gemaakt op de aanstaande kerkdienst” zo beschrijft de gemeente de verdere gebeurtenissen. Twee van hen zijn door de zij-ingang de kerk binnen gekomen. Hierbij zouden ze hun handy’s op de kerkgangers hebben gericht en hen naar het schijnt hebben gefilmd. Bovendien zouden ze flessen bij zich hebben gehad, met daarin vermoedelijk alcohol.

Dominee Hanne Allmansberger verzocht de jonge mannen, d kerk te verlaten, omdat zij noch waren aangemeld voor de kerkdienst zoals Allmannsberger hen duidelijk maakte, noch een mond-neus-bescherminsmasker droegen. Maar in plaats van gehoor te geven aan het verzoek zouden de verstoorders meermalen “Er is maar één God, en dat is Allah” en “Allah is de Grootste” hebben geroepen. Daarnaast zouden ze naar het schijnt zijn doorgegaan met het gebeuren verder te filmen.

Wie is sterker: God of het Corona-masker?
https://philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2021/04/WhatsApp-Image-2021-04-23-at-13.33.38-237×300.jpeg

Pas toen de dominee de verstoorders nogmaals dringend verzocht,, de kerkruimte te verlaten verdwenen de aangeschoten Moslims. De angst, dat ze opnieuw zonder mondmasker en onaangemeld konden komen, bleef natuurlijk. En aldus werd nog tijdens de kerkdienst de politie over het voorval ingelicht.

Zeer waarschijnlijk zijn hier – min of meer bewust twee werelden op elkaar gestuit, die een hamvraag van onze tijd zeer verschillend hebben beantwoord: Wie is sterker: God of het Corona-masker?

Het in het artikel beschrevene doet denken aan een eveneens uit Hessen afkomstig nieuwsbericht, dat een paar weken geleden de ronde deed, volgens welk de politie in de buurt van Frankfurter Bahnhof en paartje had betrapt op seks. En er voor hen nu een “aangifte tegen de goede Orde wegens het niet-dragen van en mond-neus-bescherming ” dreigt. Volgens de politie was de man in de loop van de avond reeds meermalen door de politieambtenaren aangetroffen zonder masker.” (https://www.t-online.de/region/frankfurt-am-main/news/id_89873568/frankfurt-paar-hat-ohne-maske-sex-im-bahnhof-anzeige-und-hausverbot.html)

Of om het met het Derde Artikel van het Credo van het “Nieuwe Normaal” te zeggen: Alle wensen worden klein, vergeleken met die, gezond te zijn.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/04/25/ist-allah-staerker-als-die-corona-maske/