Duitse klimaatpolitiek is je reinste klassenstrijd

http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2021/05/klimamerkel-696×388.jpg

Door: Wolfgang Hübner.

Razendsnel hebben de regeringspartijen in Berlijn met wild actionisme gereageerd op het schandalige klimaatvonnis van het Federaal Constitutioneel Gerechtshof http://www.pi-news.net/2021/04/karlsruher-klima-urteil-ist-sozialer-sprengstoff/. Dit tempo staat in krasse tegenstelling tot de reacties op andere namelijk impopulaire besluiten vanuit Karlsruhe,, die ofwel werden uitgesteld, gecanceld ofwel überhaupt niet werden bekeken.

In het bijzonder Bondskanselier Merkel wil kennelijk aan het einde van haar ambtsperiode nog een keer de toekomst in Duitsland met een zware hypotheek belasten: de over de hele wereld meest radicale en harde “klimaatbeschermings”doeleinden https://www.zdf.de/nachrichten/heute-sendungen/merkel-klimaschutzgesetz-video-100.html. Of ze zich daarmee voor een toekomstige internationale functie wil opwerpen, of dat ze hierbij geleid wordt door veel ergere motieven doet hier niet ter zake. Feit is echter, dat zowel de CDU als de SPD en natuurlijk ook de Groenen deelnemen aan deze economische en sociale zelfverminkingsonderneming.

Het moge duidelijk zijn: Wat in Duitsland moet worden bedreven onder het volledig misleidende begrip “klimaatbescherming”, is een feitelijk helemaal niet goed verstopte, veeleer bewust bedreven klassenstrijd van een zich financieel en existentieel veiliggestelde ideologisch en moreel voelende minderheid tegen de grote meerderheid van het volk.

Dit inzicht zal, de politieke oriëntering van de media in aanmerking genomen, niet doordringen in de hoofden van de meerderheid, echter mogelijk wel in de dagelijkse materiële en sociale ervaringsrealiteit van de massa. Want zowel de kosten alsook de consequenties van de “Klimaatbescherming made in Germany” zullen met voorrang, ja, bijna in hun geheel worden gevoeld door hen, die met hun inkomen vechten voor hun allernoodzakelijkste levensonderhoud.
http://www.pi-news.net/wp-content/uploads/2021/05/klimadiktatur.jpg

Elke alternatieve, zich op de sociale behoeften van de meerderheid oriënterende politiek dient met dit feit rekening te houden. En vanzelfsprekend dient iedere maatregel, die metterdaad een bruikbare bijdrage aan klimaat- en milieubescherming in de wereld belooft, met voorrang, ja bijna in zijn geheel te laste te komen van welgestelde tot superrijke kringen in de Duitse samenleving.

Hiermee kunnen vervolgens belangrijke projecten worden opgestart in de staten en gebieden, die aanzienlijk meer globaal resultaat zouden kunnen behalen als het totale verknoeien van Duitse landschappen met gigantische windmolens of het gedwongen omschakelen op elektromobiliteit. Wanneer de minderheid bereid en instaat is, deze bijdrage te leveren, kan er in gemoede over worden nagedacht wat de meerderheid daar nog ter aanvulling aan kan bijdragen, zonder overbelast te worden.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/05/deutsche-klimapolitik-ist-klassenka