Pinksteren in Berlijn: Politie verbiedt alle demonstraties voor de grondrechten (update!)

Door: David Berger.

Het had een tot dusverre nooit eerder vertoond feest voor de vrijheid en tegen de Corona-maatregelen moeten worden. Meer dan tienduizend mensen hadden zich reeds aangemeld. Maar nu hebben de manifestatieautoriteiten het evenement verboden.

Update 20.05.21, 15.40 u.: De organisatie heeft PP zoëven medegedeeld: Op dit huidige tijdstip zijn de manifestaties op vrijdag en maandag niet verboden – met betrekking tot de manifestaties op zaterdag/zondag werd er een verbod afgekondigd, maar van de kant van onze advocaten is reeds de aanklacht ingediend. Actueel kunnen wij hierover – helaas – niets zeggen. Zodra wij dienaangaande over enige informatie beschikken wordt deze gepubliceerd op de homepage http://www.pfingsten-in-berlin.de/ resp. op ons telegramkanaal https://t.me/PfingsteninBerlin.

“Als het gaat volgens de wil van de organisatoren, moet het gehele Pinksterweekeinde in Berlijn worden gewijd aan de vrijheidsstrijd tegen de de Corona-maatregelen van de regering. De demonstranten wacht in Berlijn een tot dusverre nooit vertoond demo-programma, dat wel eens een soort Woodstock-festival van de nieuwe vrijheidsbeweging zou kunnen worden.”- schreven wij bij PP nog op 7 mei

https://philosophia-perennis.com/2021/05/07/pfingsten-in-berlin-woodstock-festival-der-neuen-freiheitsbewegung/

Besmettingsbeschermingswet als toverstaf

Dat wordt dus nu vermoedelijk niets. De “Berliner Zeitung” schrijft vandaag: “Vijf protestdemonstraties in Berlijn, die voor Pinksteren werden aangemeld, – waaronder twee demonstraties van bekritiseerders van de van staatswege opgelegde Corona-beperkingen met inmiddels 16.000 aangemelde deelnemers – zijn verboden door de manifestatie-autoriteiten. Dit werd woensdagavond door de Berlijnse politie desgevraagd meegedeeld.

Het verbod geldt allereerst voor de demonstratie van bekritiseerders van de Corona-maatregelen onder het motto “Pinksteren in Berlijn” op zaterdag”.

De argumentatie voor het verbod valt – zoals te verwachten viel – mager uit. Het stoelde “primair op de bescherming tegen besmetting en de vooraf bepaalde demonstratie-situatie”. Aldus een politiewoordvoerder gisteravond.

Heel anders zag de situatie eruit m. b. t. de antisemitische demo’s in de hoofdstad. Die schijnen de grote welwillendheid van de verantwoordelijken te hebben gevonden. en de Omroep Berlijn-Brandenburg zwijmelde daarna over een “enorm fijne atmosfeer” bij een antisemitische haat-demo – zoals de Bildzeitung https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/antisemitische-hass-demo-in-berlin-rbb-schwaermt-von-ganz-toller-atmosphaere-76453192.bild.html bericht.

Het Corona-mondmasker is tegelijkertijd een muilkorf.

In toenemende mate is er sprake van datgene, waarvoor enkelen (o. a. ook ik, zie foto) meer dan een jaar geleden hebben gewaarschuwd. De zogeheten epidemie resp. de daarmee verbonden verplichting tot het dragen van het Corona-mondmasker is slechts het symbolische begin van een groots opgezette vernietiging van de vrijheidsrechten, in het bijzonder van de vrijheid van meningsuiting- en van demonstratie resp. van de algehele monddood maken van de burgers.

Medio april heb ik geschreven: “Het Nieuwe Normaal”: Er zal geen weg terug meer zijn na het afschaffen van de fundamentele grondrechten! Politici uiten zich daar heel eerlijk over ten overstaan van een volk, dat schijnt te smeken om verdere, nog hardere onderdrukking.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/05/20/pfingsten-in-berlin-polizei-verbietet-alle-demonstrationen-fuer-die-grundrechte/