Ondanks laag aantal besmettingen: Merkel wil Duitse noodtoestand verlengen tot september

Door: Michael van Laack.

Overal dalen seizoen-gerelateerd bij het mooie weer (niet door de verdienste van het “voorzichtig-team”) de besmettingsaantallen. Over de hele Bondsrepubliek nog net boven de 40 is in sommige deelstaten ook het magische getal 30 of 20 reeds overschreden. Voor Angela Merkel geen signaal voor versoepeling. Mondkapjesplicht incl. de overige maatregelen moet ook gedurende de zomer blijven bestaan en de Duitse noodsituatie als inzet-optie moet tot september worden verlengd.

In elk geval wordt dit verkondigd vanuit de meest intieme kring van de Kanselier. Want zoals bekend is het pas voorbij, als Merkel, Spahn, Wieler en Lauterbach zeggen dat het voorbij is. Het komt er op aan, verder alle machtsmiddelen in de hand te houden om, als de nood aan de man komt, hele regio’s weer in de avondklok te dwingen voor het geval aldaar, b. v. binnen een onderneming, een besmettingsgolf het peil voor een heel gebied opwaarts stuwt.

Het is eenvoudigweg te mooi om nu al op te houden

Merkel heeft reeds in de regeringscoalitie het balletje opgegooid. In de beide fracties in het parlement is er op het oog een meerderheid voor de verlenging van de volma… pardon, de vierde novelle van de Duitse besmettingsbeschermingswet. Hiermee zou men voor sommigen de komende maanden ook weer de vakantieplannen kunnen bederven want reizen vanuit een dergelijk gebied zou dan, zoals bekend, verboden zijn.

Ook voor de gastronomie zou vervolgens de planningsveiligheid voor de zomer van de baan zijn. Waarbij gastronomie in de binnenruimtes zonder meer pas mogelijk moet zijn vanaf een besmettingspercentage van 20. En ook dan alleen onder de strengste hygiëne-maatregelen,, testen resp. genezings- of vaccinatieverklaring wat constant aanzienlijk oponthoud bij de eetzaal zal betekenen.

Tactische spelletjes

Dus dat iedereen het goed tot zich laat doordringen: Het is voorbij, als de kanselier zegt, dat het voorbij is. En dit tijdstip zou goed-uitgekiend wel eens nèt voor de parlementsverkiezingen in september kunnen liggen. In de hoop, dat de dankbaarheid van de burgers over het terugkrijgen van de totale vrijheid zonder mondkapjes de harten der kiezers de gevestigde partijen linea recta tegemoet laat vliegen.

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/05/28/trotz-niedriger-inzidenz-merkel-will-bundesnotbremse-bis-september-verlaengern/