Oostenrijkse Minister van Integratie verdedigt “Islam-landkaart”

Door: Redactie JouWatch.

Wenen – Goed, als men althans het overzicht over de catastrofe behoudt, en nog beter, als men daarnaast ook nog de groene islamisten kan ergeren:

De Oostenrijkse Minister van Integratie Susanne Raab heeft de omstreden landkaart m. b. t. islamitische organisaties in haar land verdedigd. “Het gaat hier in geen geval om een algemeen verdacht maken van Moslims”, zei Raab in de “Welt”. “Het gaat om de gemeenschappelijke strijd tegen de politieke Islam als voedingsbodem voor extremisme.

‘native advertising’ https://ad.style/

Op de kaart zijn meer dan 600 islamitische verenigingen en moskeeën in Oostenrijk geregistreerd, inclusief de opgaven van de daarachter staande overkoepelende organisaties. Moslimvertegenwoordigers en oppositie hadden er onder andere kritiek op, dat op de kaart alle islamitische inrichtingen worden getoond, met of zonder islamitisch-antidemocratische neigingen. Raab, wier Ministerie direct naast de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (OVP) is gevestigd, wees eveneens de kritiek af, dat door de landkaart islamvertegenwoordigers aan gevaar zouden worden blootgesteld

“Als er nu gezegd wordt, dat men weliswaar een islamitische vereniging opricht, maar niet wil, dat iemand dit weet, of zelfs, dat niemand mag weten, wat men doet en wie men is, dat toont dit precies het probleem aan, namelijk, dat men toch liever predikt in privé-achterkamertjes”. De kaart is tevens in het belang van de Moslims, die niets met extremistische stromingen te maken willen hebben. “Ze moeten toch ook weten, naar welke Moskee ze gaan en welke structuren en ideologieën daarachter zitten.”

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2021/06/01/oesterreichische-integrationsministerin-islamlandkarte/