30 graden slecht geventileerde klaslokalen, mondkapjesplicht – De ouders moeten nu in verzet komen!

Door: Michael van Laack.

Nee, ik kom niet met arumenten over wat er in andere landen alweer mogelijk is, of hoe in deze staten de mondkapjesplicht wordt gehandhaafd. Andere landen interesseren me niet. Het gaat om de kinderen op de Duitse scholen. En hier zijn alleen de minister-presidenten en hun ministeries verantwoordelijk.

Al erg genoeg, dat wij klanten nog steeds mondkapjes moeten dragen in de detailhandel! Nog erger dat de medewerkers aldaar het (met pauzes) acht uren moeten volhouden. Welke gevolgen op lange termijn (bronchitis- en longklachten) dat oplevert, weet nog niemand, omdat daar vanzelfsprekend geen onderzoek naar gedaan is.

Mondkapjesplicht op scholen dient onmiddellijk te vervallen

Ja, ik weet het! De grote Karl Lauterbach ziet dat totaal anders. Voor hem blijven kinderen tot 12 jaar “pandemiebevorderaars no. 1 met een uitzonderlijk hoge besmettingsgraad”. Maar ten eerste is het verloop bij kinderen tot 99,9% symptoomvrij tot mild, ten tweede zijn overgrootouders en grootouders al bijna allemaal gevaccineerd (de kwetsbare roepen zonder meer) en ten derde kunnen de ouders uitstekend thuis mondkapjes dragen, als ze bang mochten zijn, door hun kinderen te worden aangestoken. Veel ouders zien hun kinderen zonder meer alleen bij het ontbijt en bij het avondeten (als dat dan tenminste gezamenlijk gedaan wordt).

Bovendien zeggen nagenoeg alle virologen, door wie de kanselier en de MP’s zich laten adviseren, al lange tijd, dat het besmettingsrisico ’s zomers minimaal is. Ook weten wij, dat de meeste mondkapjes bij lange na niet de bescherming bieden, die ze beloven. Het is dus niets anders dan pesterij om jongeren (maar vooral kinderen) op school te verplichten tot het dragen van een mondkapje.

Lappendeken bij versoepelingen

De verplichting dient in een overgangsperiode (opdat de bezorgden langzaam kunnen afkicken) tot vrijwilligheid te worden. Binnen enkele weken zou vervolgens het dragen van mondkapjes verboden moeten worden. Dat kan gemakkelijk worden onderbouwd met het verbod op onherkenbaarheid. Enkele deelstaten zijn al aan het versoepelen. Bijvoorbeeld Rijnland-Palts en Saarland, waar de verplichting in de komende dagen komt te vervallen. Andere deelstaten hebben evenwel aangekondigd, onafhankelijk van het aantal besmettingen ook nog gedurende de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar na de zomervakantie de mondkapjesverplichting te willen aanhouden.

Helaas werden in de afgelopen maanden zoveel ouders “gevaccineerd” met overtrokken angst voor het virus, dat er nauwelijks sprake is van verzet. Hoe het daarnaast met hun kinderen gaat, laat velen van hen op het oog onverschillig.

Beste ouders, slik het niet langer!

Ik spoor de ouders aan, om in opstand te komen. Stuur jullie kinderen zonder mondkapje en met een schriftelijke verklaring van jullie naar school. Vanzelfsprekend zullen schoolleiding en leraren dat niet mogen dulden, omdat ze anders zelf zouden moeten vrezen voor dienst- of arbeidsrechtelijke consequenties. Met betrekking daartoe zullen ze jullie kinderen uitsluiten van het onderwijs of ze willen dwingen door middel van de groepsdruk. Daar moeten ze door jullie op worden voorbereid.

Maar vervolgens hebben jullie iets rechtmatig bruikbaars in handen. Want er is geen enkele geldige reden meer voor de mondkapjesverplichting op school. Stilzwijgend toegeven aan een onrechtmatige wet of aan een even onrechtmatige verordening betekent deelnemen aan de onrechtmatigheid. Willen jullie dat? Ik wil het niet!

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/06/16/30-grad-schlecht-belueftete-klassenraeume-maskenpflicht-die-eltern-muessen-jetzt-widerstand-leisten/