Corona- “herfst van zorgen”: Jens Spahn wil onze zomervakantie verpesten

Door: Michael van Laack.

Zomer, zon en ontspanning? Ja maar vergeet niet, wat de Duitse regering jullie gelast heeft, beste burgers. Blijf waakzaam. De angst om besmet te raken moet jullie elke vakantiedag weer op je nek blijven zitten. Derhalve doet Minister van verspilling Jens Spahn een beroep op de burgers, om ook op vakantie er alles aan te doen, om niet de kwaaie Delta-variant mee terug in het land te brengen.

“Ik doe een beroep op allen,, die op reis gaan, om zich gedegen op de hoogte te laten brengen over het besmettingsgebeuren, het aanbieden van tests te accepteren en de quarantaineverplichtingen serieus te nemen”, verklaarde Spahn tegenover het Handelsblad. Met andere woorden: Beste burgers,, ga alleen op vakantie in landen, waarin het gemene virus zich nog niet heeft uitgebreid. En zelfs daar moeten jullie te veel nabijheid van je medemensen vermijden en je steeds voor ogen houden: “Het zou mijn schuld kunnen zijn als na de zomer de IC’s weer vollopen.

Zorgeloosheid is Delta’s vriend

Vanzelfsprekend, aldus Spahn, kunnen de burgers dit jaar weer zorgeloos vakantie vieren, evenwel: “Bij vakantielanden, die reeds sterk zijn getroffen door de Delta-variant, ziet het er nog weer anders uit.” Volgt men hoe dan ook het RKI en de andere huis- tuin- en keukenvirologen van de Bondskanselier, dan zal Delta zich spoedig in alle landen presenteren als zijnde dominerend. Een mutatie waarvan wordt beweerd dat Biontech er voor 90%, AstraZeneca er slechts voor 50% tegen beschermt.

En zo grijpen wederom twee angstcampagnes in elkaar. Want hier en daar verlangt er wel iemand terug naar de tijd van de zware lockdown, toen straten en restaurants niet zo angstwekkend vol met vrijheidslievende mensen waren. Derhalve zijn nu twee dingen belangrijk: Ten eerste het overeind houden van het paniekgehalte, ten tweede reeds nu argumenten bij de hand te hebben waarom in de herfst het magische besmettingspeil weer zal oplopen.

Laat jullie vakantie niet verpesten

Want dat mag in geen geval alleen aan het klimaat liggen (zoals b. v. bij de seizoensgebonden griepgolven), maar dient een andere oorzaak te hebben. En dat zou dan uiteraard de onvoorzichtigheid van de burgers zijn. Als Spahn dus laat weten, dat hij het aan de verantwoordelijkheid van de burgers overlaat, of wij een “herfst van zorgen” krijgen of niet, heeft hij daarmee reeds de schuldverwijzing voorbereid, die uiterlijk na de parlementsverkiezingen in het kwadraat door de MSM naar buiten wordt gebracht.

Veel mensen – dat moeten wij hier ook niet vergeten – zijn financieel überhaupt niet in staat om met vakantie te gaan. Aan hen zal de voorpret, die politiek en MSM actueel verspreiden, zonder meer voor het grootste deel voorbijgaan.

Maar zij, die zich een vakantie kunnen veroorloven (of hem zich veroorloven, juist omdat het rentepeil zo laag is en de Duitse regering immers heeft voorgespiegeld,, dat verregaand schulden maken absoluut oké is), zouden de wondermooie tijd van ontspanning en het samenzijn met familie of vrienden niet door bangmakerij moeten laten verpesten. Want van regeringswege veroorzaakte angst is één van de belangrijkste bouwstenen van het Nieuwe Normaal”, dat het ombouwen van de samenlevingen tot een totalitaire Centrale EU-staat moet voorbereiden.

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/06/24/corona-sorgenherbst-jens-spahn-moechte-uns-den-sommerurlaub-vermiesen/