Manuel Neuer: Vanzelfsprekend zullen wij neerknielen voor de misdadiger George Floyd!


Door: Michael van Laack.

Regenboog-held Manuel Neuer die vol trots tijdens het Europees kampioenschap voetballen de aanvoerdersband met de nieuwe nationale vlag van de Bondsrepubliek Duitsland draagt, heeft gisteren op de persconferentie van de DFB verkondigd dat de spelers van het nationale Elftal voor de competitie van vandaag tegen Engeland vanzelfsprekend op de knieën zullen gaan voor de crimineel George Floyd.

Dat voetbal voor sommigen als een plaatsvervangende religie geldt, is niets nieuws. Nieuw is ook niet de liturgie-reformatie van de UEFA, die de knieval voorziet voor een dealer, die een zwangere vrouw een mes op haar buik heeft gezet.

Wij zijn geen racisten zoals de Italianen


Nieuw is wel de weigering van een deel van het Italiaanse Nationale Elftal, dat voor haar laatste wedstrijd tijdens de EK als traditionalist uit de kast gekomen is,, die aan de modernistische knieval-flauwekul niet meedoet. Voor linkse twitteraars een veeg teken: Bij deze spelers gaat het om racisten, die het niet waard zijn, om het tricot van een Nationaal Elftal te dragen. Het antwoord van de Italianen op deze veelkleurige knots was even duidelijk als verrassend: Wij zijn een team en zullen daarom bij de volgende wedstrijd eensgezind NIET neerknielen.

Voor de Duitse aanvoerder een onding en een alarmsignaal. Duitsland zal voor Europa ook qua voetbal een voorbeeld zijn waardoor het moet genezen. Derhalve heeft aanvoerder en wereld-doelverdediger Neuer tezamen met Jogi Löw (en Angela merkel?) besloten dat alle spelers hebben neer te knielen!

Wie weigert om op de knieën te gaan is een Nazi

En zo zullen kort voor 18 uur alle Duitse spelers op de knieën gaan voor het martelaarschap dat een PoC heeft geleden, teneinde het zwarte ras (dat uiteraard helemaal niet bestaat) te bevrijden van het oppergezag van het witte ras (dat in tweeledige zin eveneens niet bestaat). Want geen speler heeft er belang bij om al na enkele minuten zonder grondige reden te worden uitgewisseld of reeds tijdens de wedstrijd door het eenheidsfront van de MSM, bestaande uit BILD, taz en Neues Deutschland te worden gebasht als ellendige racist en AfD-Nazi.

Tja, laten wij hopen, dat de knieval slechts symbolisch blijft en dat het Duitse Elftal uiteindelijk ook niet in sportief opzicht voor het Engelssprekende team door de knieën gaat. Want de Britten hebben het neerknielen en opstaan reeds een paar maanden langer geoefend.

Herbestemming

Desondanks zal ik vanavond de EK-wedstrijd bekijken. Ik stel mij dan eenvoudigweg voor, dat ons Nationale Elftal op de knieën gaat voor de slachtoffers van Würzburg. Nadien kan ik de wedstrijd emotielozer bekijken en misschien ook af en toe voor de “Mannschaft” duimen!

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/06/29/manuel-neuer-selbstverstaendlich-werden-wir-vor-dem-kriminellen-george-floyd-niederknien/