Sawsan Chebli’s lering uit “Würzburg’: Anti-islamitisch racisme is het grootste probleem!

Door: Michael van Laack.

“Anti-islamitisch racisme” zou het grootste probleem zijn, dat wij in Duitsland actueel zouden hebben, denkt de nog-staatssecretaris voor alles en niets, Sawsan Chebli.

Dus alle Moslims vormen volgens haar een apart ras. Dan is ze qua denken nauw verwant met de Nationaalsocialisten, voor wie de Joden een religieus ras representeerden. Misschien zat ik er dan toch niet helemaal naast, als ik mevrouw Chebli zo nu en dan een veelkleurig-fascistisch buikspreekpoppetje heb genoemd. Aan de ene kant benadrukken, dat er geen rassen bestaan, maar vervolgens de politieke tegenstanders en bezorgde burgers ervan beschuldigen, dat ze in de volgelingen van de Koranreligie een zelfstandig ras zouden zien, is al zeer perfide.

Bekering tot een nieuw ras?

Als ik als bio-Duitse christen (behorende tot het blanke ras, dat niet bestaat) mij tot de Islaam bekeer, behoor ik dus genetisch tot het ras der Moslims? Van deze gedachte schijnt Chebli allen te beschuldigen, die zich ernstige zorgen maken over de islamitische terreur in Duitsland, die de asielpolitiek bekritiseren, of misschien ook eenvoudigweg niet willen, dat hun kinderen in het dagverblijf geen varkensvlees meer te eten krijgen uit respect voor het islamitische voedselverbod. Want dergelijke islamofobe (nu en dan schrijft ze ook “Islam-vijandige”) burgers zijn voor mevrouw Chebli racisten.

De beslissende vraag hierbij: Houdt die lieve Sawsan ons voor racisten, omdat ze denkt, dat wij de Moslims voor een apart ras houden, of sluimert daar misschien een andere vanzelfsprekendheid achter, volgens welke de Moslims een bijzonder, een edel, en aldus een uitverkoren volk zouden zijn, dat dan waarschijnlijk ook betere genen moet hebben, dan niet-Moslims?

Groep daders onzichtbaar maken in volk van slachtoffers

Vragen over vragen, die zij voor ons zeker niet zal beantwoorden. Hoe dan ook schandalig is haar tweet van vandaag om een andere reden. Niet alleen moet hij de aandacht afleiden van de discussie rond de Jihad-killer van Würzburg, maar de betreffende groep daders in het volk van slachtoffers onzichtbaar maken.

https://twitter.com/SawsanChebli/status/1410536938684178432?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1410536938684178432%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fphilosophia-perennis.com%2F2021%2F07%2F01%2Fsawsan-cheblis-lehre-aus-wuerzburg-anti-islamischer-rassismus-ist-das-groesste-problem%2F
https://pbs.twimg.com/media/E5M73kXXEAA3gmW?format=jpg&name=small

Navenant omkadert ze vervolgens ook de reactie op haar provocatie:
Sawsan Chebli @Sawsan Chebli – 48m
“Kijk naar de 500 reacties, dan weet u waarmee Moslims of diegenen, die vanwege hun uiterlijk of hun naam voor Moslims worden gehouden, dagelijks te kampen hebben.”

Lieve Sawsan: Ga met Allah, maar ga!

Lieve Sawsan, ik denk, dat het voor jou en voor ons zeer goed zou zijn, als jij jezelf verder een meerdere maanden durende twitterpauze gunt. Want je ziet immers: Maar zo weinig mensen begrijpen, dat je het eigenlijk alleen maar goed met ze meent en één van de belangrijkste strijdsters voor de Ji… voor barmhartigheid,+ gerechtigheid en tolerantie bent. En het staat immers al in de Bijbel (een boek dat jij immers ook op waarde schat en waaruit je graag zo nu en dan citeert, als het zo te pas komt), dat men de plek, op welke men wordt veracht of waar men niet gewenst is, dient te verlaten en het aldaar verzamelde stof van zijn voetzolen dient te kloppen.

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/07/01/sawsan-cheblis-lehre-aus-wuerzburg-anti-islamischer-rassismus-ist-das-groesste-problem/