Einde in zicht voor Annalena Baerbock: Het linkse strijdblad “taz” laat haar vallen.

Door: Michael van Laack.

Al enkele dagen lang vragen wij ons af, waarom Robert Habeck in de zaak rondom de geplagieerde boekcitaten niet openlijk achter Annalena Baerbock is gaan staan. Nu wordt duidelijk, dat hem al van linkerzijde was toegeroepen: “Ophouden met juichen, Robert!”

Duidelijker dan ARD, ZDF, SPIEGEL en FAZ bij elkaar het ooit zouden hebben gewaagd, heeft vandaag het linkse dagblad “taz” kritiek uitgeoefend op de topkandidate: Voor de Kanselier der Harten is het einde verhaal. Ze heeft al haar reputaties verspeeld en kan haar partij alleen nog maar met veel mazzel in een zwart-groene coalitie manoeuvreren. Of het stokje doorgeven aan Robert Habeck. Als die het al zou willen aannemen! Maar waarom zou de door de strijdster voor de volkerenrechten vernederde boer van de foute sekse het overnemen weigeren?

Zit de zoete wraak van de varkensboer er aan te komen?

Want erger, ook dat stelt de “taz” vast, kan het voor de Groenen eigenlijk niet meer worden. Daarnaast heeft Habeck alle reden, om met het overnemen van de topkandidatuur een revanche-misslag te begaan, die hem eerder de rode- dan de groene kaart zou opleveren. Weliswaar zou de droom van het kanselierschap geen werkelijkheid meer worden, maar nog altijd die van een grote kleine coalitiepartner voor de Unie van Laschet. Voor de SPD zou dat natuurlijk geen gunstig teken zijn. Want in de afgelopen weken is menige kiezer van de Groenen naar haar overgelopen.

https://twitter.com/tazgezwitscher/status/1411691270108495876?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1411691270108495876%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fphilosophia-perennis.com%2F2021%2F07%2F04%2Fannalena-baerbocks-ende-naht-das-linke-kampfblatt-taz-laesst-sie-fallen%2F
https://pbs.twimg.com/card_img/1411668627896549382/TPDAkAHb?format=jpg&name=small

Met spanning en veel popcorn mogen wij dus de komende week tegemoet zien. Hoe zullen partijtop en parlementsfractie zich tegenover Baerbock opstellen. Want voor velen van hen staat er veel op het spel. Bijvoorbeeld met betrekking tot het verlies van mandaten, die men reeds veilig gesteld had gedacht. En bij geld eindigt zoals bekend ook bij de milieu-socialisten de vriendschap.

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/07/04/annalena-baerbocks-ende-naht-das-linke-kampfblatt-taz-laesst-sie-fallen/