Horst Seehofer raadt af, aan scholieren de Nationale Vlag uit te reiken!

Door: Michael van Laack.

De voormalige minister-president van Brandenburg – Matthias Platzeck – heeft het voorstel gedaan om ter verhoging van de “zichtbaarheid der nationale kleuren Zwart-Rood-Goud”, ter afsluiting van de schoolloopbaan aan elke scholier een Nationale Vlag te schenken. Voor de Duitse regering met wuivende-vlaggen-haatster Merkel aan de top is dit een gruwel, waardoor het voorstel thans werd afgewezen.

Het uitreiken van de Grondwet, waarop de kleuren van de vlag ook best afgedrukt zouden mogen worden, is alleszins voldoende, verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer vandaag tegen de verblufte leider van de Commissie ’30 jaar vreedzame revolutie en Duitse Eenheid’. “De afzonderlijke uitreiking van de Nationale Vlag aan het einde van de schoolloopbaan wordt daarentegen afgeraden.”

Goedkope brochure Grondwet voldoende

Het idee, dat aan het einde van het schooljaar -tigduizenden afzwaaiers van onze scholen bij het afsluitingsfeest of misschien later zelfs op demo’s de vlag van Duitsland kunnen zwaaien is voor de Duitse regering klaarblijkelijk een gruwel.

Maar aangezien men zich kennelijk toch niet al te vijandig jegens de nationale trots wil presenteren, heeft Seehofer in naam van de laatste verdedigster der vrije wereld vastgesteld: “Het uitreiken van een hoogwaardige uitgave van de Grondwet in de kleuren van de Nationale vlag aan elke leerlinge en elke leerling zal – de beschikbaarheid van de huishoudelijke middelen ter hoogte van 800.000 euro voorbehouden – worden bepleit.”

Zou de regenboogvlag een meer acceptabel voorstel geweest zijn?

Misschien had Platzeck van Merkel & Co wel eerder een welwillende reactie ontvangen, als hij de regenboogvlag als geschenk had voorgesteld. We weten het niet, maar we kunnen het vermoeden.

De gebeurtenis toont eens te meer aan, dat in brede delen van de Duitse regering alles eraan gedaan wordt, opdat vaderlandsliefde en nationale trots geen plaats meer vinden bij de jonge generatie. Wat eigenlijk geen verwondering mag wekken. Wie na de parlementsverkiezingen een coalitie met de Groenen – de Duitsland-hatende partij no. 1 – nastreeft, mag van tevoren geen fouten maken. Niet met de klimaat- gender- en migratiepolitiek en al helemaal niet met onderwerpen, die ook maar bij benadering Rechts in de kaart zou kunnen spelen, zoals het zo “mooi” wordt gezegd. En wat is er nou meer ‘Nazi’ dan “Zwart-Rood-Goud”?

Door: Michael van Laack.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/07/07/seehofer-raet-davon-ab-schuelern-die-nationalflagge-auszuhaendigen/