10 inzichten vanuit het EK – Voetbal


Door: Wolfgang Hübner.

  1. Geen van de “getinte-“, maar een “wit” elftal heeft gewonnen.
  2. Het waren uitgerekend de drie “getinte” Engelse elfmeterschoppers, die geen doel troffen. Daarentegen troffen de twee “witte” Engelsen doel.
  3. Hieruit valt de conclusie te trekken: Op z’n minst zijn de jonge “witte” mannen nog niet geheel en al verloren.
  4. Gewonnen heeft het elftal, dat haar Nationale hymne het luidst en met de grootste geestdrift heeft gezongen.
  5. Maar ook de Italianen gingen – uit niet geheel onbegrijpelijk opportunisme – op de knieën. Wie dat niet doet, haalt zich tegenwoordig de verdenking van racisme en rechtspopulisme op de hals.
  6. De “Mannschaft” van de DFB is wederom vroeg, echter dit keer een spel te laat afgevallen.
  7. In de toekomst zou de DFB het met het Nationale hymne op de Spaanse manier moeten aanpakken: Alleen de muziek, geen tekst, dan hoeft er ook niemand mee te zingen als een boer met kiespijn.
  8. Aangezien ook het voetbal in Duitsland wordt gekenmerkt door de hoogste gezindheidseisen, dient de deelname van de “Mannschaft” aan het WK 2022 in Qatar met onmiddellijke ingang te worden afgezegd.
  9. Voor de organisatie van het “Regenboog”- EK 2024 in Duitsland moet duidelijk gemaakt worden, dat aldaar elftallen uit Hongarije, Polen en Rusland alleen ná een tot uiterlijk Maart 2024 succesvolle wisseling van regime in deze staten welkom zijn.
  10. Vanaf de Achtste finale worden bij toernooien alle spelen van het begin af aan gedurende 120 minuten uitgespeeld zonder verlenging. Na elke 40 minuten is er 10 minuten pauze, waarin alle uitwisselingen dienen te worden aangebracht.

Update 13.30u.: Ter verduidelijking: Het gaat mij er niet om, de absurde stelling te poneren dat, “witte” scorers beter elf meter zouden kunnen scoren dan “zwarte” scorers. Ik wilde slechts ironisch opmerken, dat ook de veelgesmade “witten” af en toe nog in staat zijn tot successen. Overigens deel ik het inzicht, dat de Engelse trainer nooit twee spelers direct van de bank in het diepe had moeten gooien en daarnaast nog een piepjonge speler in de grote verantwoordelijkheid liet delen. Daarmee zat hij er totaal naast!

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/07/zehn-erkenntnisse-aus-der-fussball-em/