De vijand van Markus Söder is de vrijheid

Door: Wolfgang Hübner

Het moet een echte Corona-Taliban als Söder de laatste dagen erg hebben dwarsgezeten, dat nu ook al provinciale artsen in Rijnland-Palts http://www.pi-news.net/2021/07/weiterer-vorschlag-fuer-die-behandlung-von-impfunwilligen/ de aandacht op zich vestigen met bekrompen vaccinatie-Fascisme. Tenslotte is hij, Söder, toch de ster op het Duitse paniek-podium. Er moest eens dringend een nieuwe Söder-knaller de media in geslingerd worden. En wat is daar nu beter voor geschikt dan een staatsbezoek aan het vaccinatiecentrum http://www.pi-news.net/2021/07/weiterer-vorschlag-fuer-die-behandlung-von-impfunwilligen/, waar, tot zijn genoegen, de bang gemaakte onderdanen zich gehoorzaam laten inenten. Dus sprak de voormalige grootste zoon van Neurenberg bij deze gelegenheid: “Van volkomen, onbeperkte vrijheid is slechts sprake met vaccinaties. Zonder vaccinaties geen vrijheid – in elk geval niet in de vorm, zoals wij het ons voorstellen.

Deze twee zinnetjes bevestigen twee dingen: Söder heeft nog enig idee, noch enige voorstelling van wat echte vrijheid is. En Söder is in elk geval een vijand van iedere vrijheid, die hij niet begrijpt en in zijn toekomstige leven ook niet meer begrijpen zal. Want vanzelfsprekend, dat geldt ook voor Beieren, bestaat er noch een volledige, noch een ‘beperkte’ vrijheid. Vrijheid moet namelijk steeds opnieuw worden onderbouwd,, bevochten en verdedigd, in het bijzonder tegen figuren als Söder. En er mag dan een vaccinatie beschikbaar zijn tegen het virus – een vaccinatie ter veiligstelling van “volledige, onbeperkte vrijheid” is echter, behalve in de scheve fantasie van Söder noch door AstraZeneca noch door Biontech beschikbaar. Zelfs Goethe, al kwam die uit Hessen, wist wel beter: Slechts hij verdient de vrijheid en het leven, die ze dagelijks moet veroveren.”

Het is ook niet bekend, dat de vrijheidsstrijders van het verleden een vaccinatie nodig gehad zouden hebben, om actief te worden. Ergo is de formulering “Zonder vaccinatie geen vrijheid” ‘Söderse’ onzin, zoals bijna alles, wat aan zijn gelimiteerde geest ontsnapt met dezelfde luidruchtigheid als bij andere tijdgenoten een boer, die haar bekende uitweg vindt. En welke “vorm” van vrijheid de CSU-politicus zich voorstelt, is, gezien zijn allang bekend geworden gebrek aan karakter duidelijk: Söder helemaal bovenaan, de rest onderaan. Tot deze constellatie reduceert zich zijn wereldbeeld.

Wie niet bereid is, dat te accepteren, dient daarom noch recht te hebben op de grote humanitaire verworvenheid vrijheid, waarvan Söder niets begrijpt, maar wier doodsvijand hij is – noch dient iemand recht te hebben op de “vrijheid”, die in het armzalige consumptiekapitalistische brein van de minister-president hierin bestaat, alleen met een vaccinatiebewijs naar Mallorca te kunnen vliegen, naar de bioscoop te kunnen gaan of een bordeel te mogen bezoeken. Om het samen met Friedrich Dürrenmatt te zeggen: “Niets komt de mensheid duurder te staan als een goedkope vrijheid”. En precies die is het, die alle Söders met de vaccinatie van harte willen “toestaan”.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/07/markus-soeders-feind-ist-die-freiheit/