Laschet verontschuldigt zich omdat hij gelachen heeft – maar de slachtoffers van de overstroming hebben nu hulp nodig in plaats van verkiezingsstrijd

Door: David Berger.

Minister-President van Noordrijn-Westfalen Laschet heeft zich verontschuldigd voor zijn (echte of vermeende) faux-pas van gistermiddag. Hiermee zou men het onderwerp ook verder moeten laten rusten. Want de slachtoffers hebben thans iets heel anders nodig dan dergelijke verkiezingsstrijd-technisch doortrokken “schandalen” en groen dom gezwets over de klimaatverandering.

Gisteravond nog, toen het nieuwsbericht al voor luidkeelse opwinding had gezorgd, heeft Armin Laschet zich verontschuldigd voor een onbezonnen lachen bij een achtergrondgesprek tijdens het bezoek aan het door de overstroming getroffen Erftstadt. Op Twitter laat hij weten:

Ik dank de President voor zijn bezoek. Het lot van de betrokkenen waarvan wij in vele gesprekken hebben gehoord, ligt ons na aan het hart. Des te meer betreur ik de indruk, die door de gesprekssituatie is ontstaan. Dit was onpassend en het spijt mij zeer.

Oostfriezen-moppen?

Gisteren schreef Michael van Laack https://philosophia-perennis.com/2021/07/17/empathieloser-laschet/ : “Wij weten niet, waarover kanselierskandidaat voor de CDU Armin Laschet en zijn entourage hebben gelachen, toen President Steinmeier vandaag de gebruikelijke warme woorden sprak, die gedurende zulke uren van het opperste Duitse begroetingsorgaan worden verwacht. Misschien vond hij de toespraak van van de president wel grappig?
Mogelijkerwijs hebben de CDU-mensen elkaar ook Oostfriezen-moppen verteld, die op de een of andere manier met het onderwerp overstroming te maken hebben. Of de een of andere FFF-demonstrant heeft een rondje gezapt, terwijl Steinmeier zijn toespraak hield.

Ook als bij politici veel emotionele druk op de ketel ligt: Van een professioneel kan worden verwacht, dat hij dergelijke beelden kan vermijden en zich in bepaalde situaties weet te beheersen. Stel je voor, dat het om AfD-politici was gegaan. Dan zou op Twitter onder de hashtag #Meuthenlacht of #Chrupallalacht nog iets anders aan de hand geweest zijn dan actueel onder de hashtag #Laschetlacht.”

Propaganda voor de klimaathysterie

Om de ontzetting over de gezichtsuitdrukking van Laschet te begrijpen, moet men natuurlijk ook de hele voorgeschiedenis kennen: Terwijl de linksgroengedraaide WDR aanvankelijk totaal geen blijk gaf van belangstelling voor de catastrofe, ging er nu geen uitzending voorbij, waarin niet alleen verslag werd gedaan, maar tegelijkertijd propaganda werd gemaakt voor de groene klimaatwaanzin. De door deze waanzin totaal bevlogen “sekte” windt zich dan ook luidkeels op over Laschet…

https://twitter.com/FridayForFuture?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1415979942442045441%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fphilosophia-perennis.com%2F2021%2F07%2F18%2Flaschet-entschuldigt-sich-fuer-laecheln-aber-flutopfer-brauchen-jetzt-hilfe-statt-wahlkampf%2F

Toxische mannelijkheid

Niet heel veel beter presenteren nu diegenen zich, die er op pochen, dat het vooral (witte) Cis-mannen met toxische mannelijkheid zijn, die zich aan de opruimingswerkzaamheden zetten, die bij politie en brandweer bovenmenselijke prestaties leveren. Wie de beelden bekijkt, ziet dat – zoals tot nu toe bij alle catastrofe-gevallen – ook talloze vrouwen met grote kracht, bereidheid om te helpen en vooral organisatietalent optreden.

Het is nu niet het ogenblik om de strijd op te pakken tegen de ongetwijfeld onzinnige aversie tegen toxische, van testosteron doordrenkte mannelijkheid …

Slachtoffers hebben heel andere problemen

De ontzetting in de media en de sociale netwerken valt dus over het algemeen te begrijpen. Tegelijkertijd is het interessant,, dat als slachtoffers van de overstromingscatastrofe ergens tussen twee opruimingsfasen door, en na meerdere slapeloze nachten voor een camera aan het woord komen, zij heel andere frustraties naar voren brengen, heel andere problemen hebben, dan de vraag, of een politicus eventjes een onbezonnen gezichtsuitdrukking heeft opgezet.

Zij voelen zich niet zelden door de lokale politici, door politie en brandweer in de steek gelaten, terwijl privé-hulpacties de toegang tot het crisisgebied worden geweigerd. Ook de aanvankelijke desinteresse van WDR (ARD) in de catastrofe en dat Merkel tot nu toe nog niet echt iets namens de staat over de catastrofe wist te zeggen,, irriteert de mensen – voor zover ze voor een dergelijke geïrriteerdheid überhaupt nog de energie kunnen opbrengen. Deze geïrriteerdheid wordt versterkt door het gerucht, dat alleen aanwijsbaar gevaccineerde catastrofehelpers tot de getroffen gebieden worden toegelaten.

Laat de verkiezingsstrijd voor wat-ie is en bied eenvoudigweg hulp!

Kortom, er is werkelijk iets belangrijkers dan de reden voor een onbezonnen lachje van Laschet na te pluizen of zelfs het noodweer te misbruiken voor de eigen politieke belangen, zoals de politieke tegenstanders van Laschet thans steeds vaker doen.

Het gaat er om, concrete hulp te bieden, zo snel mogelijk, ongecompliceerd en grootscheeps. In tegenstelling tot de Corona-hysterie hebben wij hier namelijk een echt, zij het dan ook gedeeltelijk, in bepaalde delen van Duitsland heersend catastrofegeval.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/07/18/laschet-entschuldigt-sich-fuer-laecheln-aber-flutopfer-brauchen-jetzt-hilfe-statt-wahlkampf/