Gedwongen vaccinatie in Frankrijk: Vaccinatiecentra vernietigd

Door: Marilla Slominski.

De protesten tegen de door de regering-Macron verordende gedwongen vaccinatie tegen Covid voor grote delen van de bevolking houden aan. 150.000 mensen protesteerden zondagavond door het hele land. De twee Covid-19- vaccinatiecentra in Isère en in het district Pyrénées-Atlantiques werden binnen 48 uur geplunderd en vernietigd. De Brandweerlieden van Frankrijk verzetten zich tegen de gedwongen vaccinatie en in Martinique kwam het in de tweede nacht tot ongeregeldheden.

Het gebouw in de stad, waar de vaccinatieplek is ondergebracht, is volkomen vernietigd, verklaarde de burgemeester van de stad, Michael Kraemer. Volgens het franse dagblad Le Monde werden ook meubilair, spuiten en medisch materiaal geplunderd. Bovendien is het gebouw onder water gezet. Op het vaccinatiecentrum van d stad Ittugne, gelegen in het Département Pyrénées-Atlantiques werd een brandaanslag gepleegd, aldus FreeWestMedia https://freewestmedia.com/2021/07/20/two-vaccination-centers-in-france-vandalized/ .

Zaterdag demonstreerden in Frankrijk 150.000 mensen tegen vaccinaties en tegen de gezondheidspas, die vanaf augustus in veel plaatsen wordt verlangd. Verzet komt tevens van de brandweerlieden sinds ze op 12 juli te horen gekregen hebben, dat ze gedwongen zullen worden gevaccineerd. Zeven vakbonden eisen in een brief aan het parlement, dat deze maatregel wordt teruggedraaid. Volgens France zijn de vakbondsvertegenwoordigers van brandweerlieden “niet tegen vaccinaties maar tegen de verplichting”. “Aan het begin van de pandemie werd ons verteld, dat wij geen risico zouden lopen en werden wij zonder bescherming naar de inzettingen gestuurd” aldus Xavier Boy, president van de Autonome beroepsvereniging van Brandweerlieden. Nadat de brandweerlieden, die positief waren getest op Covid, maar die zonder symptomen waren werden gestimuleerd om hun werk voort te zetten, “worden wij nu gedwongen, om ons te laten vaccineren, hoewel wij in goede gezondheid verkeren”.

Het gebruikelijke alarmisme aan de andere kant: De zogeheten Delta-variant is “binnen een week met 80 procent gestegen, zoals het sinds het begin van de crisis nog niet werd gezien”, aldus regeringswoordvoerder Gabriel Attal tegenover Le Parisien. In Frankrijk is de “vierde golf” van de Covid-19-epidemie gearriveerd: De dynamiek van de epidemie is extreem sterk,, met een snellere golf en een steilere stijging dan alle voorgaande”, verklaarde Attal voorts.

In Martinique beleefde de stad Fort-de-France een tweede nacht van geweld en plunderingen nadat zaterdag een manifestatie van Corona-vaccinatietegenstanders was geëscaleerd. Op het eiland, waarop voor 21 uur opnieuw een avondklok werd afgekondigd, kwam het in Terresainvilles, een populair stadsdeel van Fort-de-France, tot botsingen tussen politie en jeugdgroeperingen.

https://twitter.com/JohnnyKreuzberg
https://pbs.twimg.com/ext_tw_video_thumb/1417125338191179782/pu/img/UU_eQblahyPr3Rp1.jpg

Frankrijk is één van de ongeveer 15 landen, die verplichtende vaccinatie-maatregelen hebben ingevoerd. In Tasjikistan, Turkmenistan en Vaticaanstad werd de gedwongen vaccinatie reeds in praktijk gebracht. In andere landen zoals Groot-Brittannië, Italië, Griekenland en Zwitserland is sprake van een vaccinatieverplichting voor medisch personeel en voor bepaalde beroepen.

In Rusland is de vaccinatie van personeelsleden on de dienstverlenende sectoren alleen verplicht in enkele steden,, zoals Moskou en St. Petersburg, terwijl in de Verenigde Staten San Francisco onlangs heeft aangekondigd, dat alle 35.000 gemeentewerkers zich moeten laten vaccineren tegen Covid-19. (MS)

Door: Marilla Slominski.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.journalistenwatch.com/2021/07/21/impfzwang-frankreich-impfzentren/