Amerikaanse president Biden krijgt geen greep op de illegalen: 188.829 – nieuw recordaantal in juni

Door: Redactie ZUERST!

Washington. Na de omslag van 180 graden in hun immigratiepolitiek krijgen de VS eenvoudigweg geen greep op de toestroom van illegalen aan hun zuidelijke grens. Het aantal opgepakte migranten aan de grens met Mexico is na een recordhoogte in mei opnieuw gestegen. Alles bij elkaar werden in juni 188.829 mensen aangehouden bij een poging, illegaal de grens over te steken, deelde de Amerikaanse grenspolitie CBP mee – nog eens om en nabij de vijf procent meer dan de ongeveer 180.000 in mei. Reeds dit aantal was het hoogste peil sinds twee decennia. In juni 2020 – nog onder president Trump – lag het aantal opgepakte migranten op zo’n 33.000.

De aantallen zijn drastisch gestegen sinds de ambtsaanvaarding van president Biden in januari. De grenspolitie CBP verklaarde dat het bij een derde van alle in juni opgepakte migranten gaat om recidivisten, die in het voorgaande jaar reeds minstens één keer zijn opgepakt en weer uitgezet. Ook het aantal aan de grens opgepakte onbegeleide kinderen en minderjarigen steeg vergeleken met de voorgaande maand met ca. 8 procent tot 15.253.

De illegalen-ramp aan de Mexicaanse grens is eigenlijk voor honderd procent van eigen bodem afkomstig. Het was een van de eerste functiehandelingen van president Biden om demonstratief afscheid te nemen van de rigide grensbeschermingspolitiek van zijn voorganger Trump en een nieuwe “openheid” tegenover migranten uit te roepen. De explosieve aantallen van illegalen sindsdien is daarvan het directe gevolg. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2021/07/26/us-praesident-biden-kriegt-die-illegalen-nicht-in-griff-180-829-neue-rekordzahl-im-juni/