Het grote kanselierskandidaten-bankroet

Door: Wolfgang Hübner.

Opdat het niet in de vergetelheid raakt: Nog steeds heet de kanselier van de Bondsrepubliek Angela Merkel. De aan haar trouwe en toegewijd verbonden media doen momenteel, alsof niet Merkel, maar haar mogelijke opvolger Armin Laschet de politieke hoofdverantwoordelijke is voor de bij de overstromingsramp tevoorschijn gekomen verschrikkelijke tekortkomingen in de catastrofebescherming van staatswege en in de rampenbestrijding. Dat de deelstaatregeringen van Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts daar een groot aandeel in hebben, spreekt hoe dan ook vanzelf.

Maar het instorten van Laschet m.b.t. de gunst van de kiezers en de media heeft nog een andere reden: Er wordt namelijk waarschijnlijk, wat voor meer kritische koppen allang vaststond: Deze kandidaat van een volledig uitgeholde,, door 16 Merkeljaren geruïneerde partij met een afstervend kiezerspotentieel is weliswaar voor de Unie als kanselierskandidaat nog steeds draaglijker dan de gewetenloze Corona-Taliban Markus Söder uit Beieren. Evenwel maakt hem dat nog bij lange na niet geschikt om de, na de Russische, grootste Europese natie te leiden.

Ongeschikt, niet vanwege zijn fysieke gestalte, zijn gezicht zonder contouren of zijn pijnlijke lachlust, maar omdat Laschet geen enkel idee heeft en oppert, over hoe hij de lawine-gewijs op Duitsland afkomende veelvuldige problemen wil aanpakken, laat staan oplossen. Hij is tenslotte niet meer als de nood-kandidaat van het deel van het partijapparaat van de CDU, dat Merkels instructie heeft opgevolgd om haar intieme vijand Friedrich Merz tegen te houden. En waarschijnlijk is de gunsteling der katholieke kerk en zijspoor-jurist nog steeds verbaasd over de politieke carrière, die hij succesvol heeft doorlopen en nu nog zelfs voor zich moet hebben liggen.

Helaas is Laschet voor de CDU niet het uitsluitende probleem. Hoe meer hij ten onder gaat en daarmee tevens de CDU zwakker maakt, des te sterker worden de Duitsland-afschaffers van Groenen en SPD,, vertegenwoordigd door de evenzeer ongeschikte kanselierskandidaten Annalena Baerbock en Olaf Scholz. En aangezien tevens de voorzitter van de FDP Christian Lindner ondanks zijn kernachtige Kubicki-geluiden niet meer is, dan een zich vlot presenterende systeemling van het heersende politiek-mediale complex, ziet het er voor Duitsland de komende jaren allesbehalve goed uit. Evenwel zou daar de grote kans kunnen liggen voor werkelijk alternatieve krachten.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/08/die-grosse-kanzlerkandidatenpleite/