Komen er drie miljoen Afghanen naar Duitsland?

Door: Manfred Rouhs.

De jarenlang door het Duitse leger verdedigde stad Kunduz in het noorden van Afghanistan is in handen gevallen van de Taliban. Er vonen daar weliswaar maar 350.000 mensen; Maar de stad is desondanks van strategisch belang,, omdat hij beschikt over een van de weinige vluchthavens in het land. Van noemenswaardige gevechten was geen sprake. Het Afghaanse leger capituleerde snel, veel regeringssoldaten zochten hun heil door te vluchten.

Achteraf valt het zelfs minister van Defensie Kramp-Karrenbauer zwaar, om de inzet in Afghanistan door het Duitse leger te verkopen als succesvol. Hoe dan ook heeft ze gauw een schuldige aangewezen: Donald Trump! “Het onzalige verdrag van Trump met de Taliban was het begin van het einde”, spuide ze haar gif op twitter. Haar eigen fouten ziet ze niet.

Feitelijk staan waarschijnlijk grotere delen van de Afghaanse bevolking achter de Taliban, dan waarnemers in Europa willen inzien. Het land is door en door islamitisch. Een pro-Europese en pro-Amerikaanse leiding in Kaboel is slechts overeind te houden als bezettingsregime met omvangrijke buitenlandse presentie van troepen. Elk geloof in een mogelijke bereidheid tot reformatie van dit islamitische volk over de hele linie spat deze dagen als een zeepbel uiteen.

Wat betekent dit voor Duitsland? Deze vraag stelt Sybille Schnehage van WDR, die zich sinds de jaren ’80 in de regio Kunduz heeft gevestigd en heeft meegeholpen, om aldaar 31 scholen op te bouwen. Haar antwoord is ontnuchterend: https://www1.wdr.de/nachrichten/afghanistan-kundus-taliban-entwicklungshilfe-100.html

“Er kan van worden uitgegaan, dat binnen afzienbare tijd om en nabij de drie miljoen Afghanen op weg gaan naar Europa. Ik vraag de mensen altijd: Waarom gaan jullie niet naar Saoedie-Arabië, dat zijn Moslims, dat is jullie cultuur. Het antwoord luidt telkens weer: Nee Duitsland is beter.”

Bij dit vooruitzicht kunnen we alleen maar hopen, dat de parlementsverkiezingen in september een duidelijk signaal afgeven tegen de politiek der open grenzen.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/08/kommen-drei-millionen-afghanen-nach-deutschland/