Restaurant gesloten vanwege Covid: Alle gevaccineerde medewerkers positief, de enige negatief geteste is niet-gevaccineerd

Door: Redactie PP.

Elf van de twaalf medewerkers van het Casamaki-restaurant in Pescara zijn positief getest op Covid, enigen van hen waren tweemaal gevaccineerd en droegen reeds een “groene pas” bij zich.

Zij zijn nu allemaal in quarantaine, onder hen bevindt zich ook de eigenaar van het restaurant op de Piazza Salotto, Gianluca Cruciani, die nog niet was gevaccineerd, maar er bij de moleculen-test negatief uit kwam.

Stomme geschiedenis: De werknemers zullen de testen op 16 augustus nog eens moeten doen. Als ze negatief zijn, kunnen ze hun werkzaamheden in het restaurant weer oppakken. Anders wordt de quarantaine voor enkelen van hen gecontinueerd. Een paradoxale situatie, die de baas ertoe dwong, de zaak donderdagmiddag te sluiten en zijn medewerkers in een privé-laboratorium te laten testen. Iedereen werd positief getest, behalve de baas-zelf, die in een boodschap op Facebook de klanten bedankte, die de laatste dagen in vrijheid ’s middags en ’s avonds bij hem hadden gegeten.

De situatie is niet rooskleurig

“Altijd zeggen de mensen: Mij gebeurt dat niet, maar het leven is er altijd en presenteert je de rekening”, schrijft Cruciani, “wat moet ik erover zeggen? Van onze 12 medewerkers zijn er 11 Covid-positief. De meesten van hen zijn gevaccineerd, maar het virus heeft ze desondanks te pakken gekregen. Het heeft geen nut, mijn gemoedstoestand uit te drukken. U weet, dat ik er niet snel onder te krijgen ben, maar deze keer is het goed raak. Ik hoop, u allemaal heel spoedig terug te zien.” Buiten de sociale media toonde Cruciani zich bezorgd over de ontstane situatie: “Ik kan de klanten, die buiten hebben gegeten, geruststellen”. Hij legde uit, wat er was gebeurd: “Woensdag voelde een personeelslid zich niet goed, liet zich testen en werd positief getest. Hij bleef thuis met 39 graden koorts, hoewel hij vier maanden geleden met een dubbele dosis werd ingeënt.”

De situatie is niet rooskleurig: “Met deze sluiting verliezen wij de inkomsten uit de feestdagen in augustus, die ons zouden hebben geholpen om ons te bevrijden uit de malaise van de pandemie, in welke de regering ons slechts een paar centen heeft doen toekomen. Desondanks ben ik blij met de solidariteit, die ik van collega’s en klanten mocht ervaren.”

De ‘groene pas’ is hierbij volledig nutteloos. Want gevaccineerde mensen kunnen evengoed worden aangestoken als ongevaccineerde.

Bron: Voxnews. https://voxnews.info/2021/08/08/ristorante-chiude-per-covid-tutti-i-dipendenti-vaccinati-sono-positivi-green-pass/ Duitse publicatie bij “Unser Mitteleuropa” https://unser-mitteleuropa.com/

Door: Redactie PP.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/08/09/restaurants-schliessung-wegen-covid-alle-geimpften-mitarbeiter-positiv-der-einzig-negative-ist-ungeimpft/