Franciscus: Deelname aan klimaattop, geen tijd voor Heilige Mis

Door: David Berger.

Op 31 oktober moet in Schotland (Glasgow) de 26ste klimaatconferentie van de VN beginnen. De meest prominente deelnemer zal Paus Franciscus zijn. Zijn aanwezigheid bij het redden van het klimaat is voor Franciscus zo belangrijk, dat hij de belangstelling voor deze gebeurtenis zeer duidelijk niet wenst te reduceren door een Heilige mis en een ontmoeting met katholieke gelovigen.

Zowel het Vaticaan als de Schotse bisschoppen tonen zich diplomatiek met betrekking tot de door de gelovigen als schandalig opgevatte beslissing van de Argentijnse Jezuïet.

“Ik kan bevestigen dat de Schotse bisschoppen in November geen openbare mis met Paus Franciscus plannen”, aldus Peter Kearney, woordvoerder van de Schotse bisschoppen, op 17 augustus tegenover CNA https://de.catholicnewsagency.com/story/grund-sei-programm-der-gastgeber-papst-franziskus-feiert-in-schottland-keine-messe-9000.

Geen tijd voor religie

“De paus zal komen als gast van de Britse regering, die verantwoordelijk zal zijn voor de details van het arrangement. Wij gaan ervan uit, dat slechts een paar uur in Schotland zal blijven,, om deel te nemen aan de COP26 en wij verwachten, dat hij slechts een zeer kort deel van deze tijd zal hebben, om een ontmoeting te hebben met de Schotse bisschoppen”, aldus Kearney voorts.

https://philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2019/10/what-a-strange-church-forgives-pope-1036037_1280-300×225.jpg

De katholieken in het Verenigd Koninkrijk waren er vast van uitgegaan, dat de paus bij zijn bezoek aan Glasgow als hoogtepunt van zijn reis een mis in de openlucht zou celebreren. Zijn voorgangers Benedictus XVI en Johannes Paulus II hielden er één in 2010 resp. 1982.

De strijd voor het Nieuwe Normaal aan de zijde van personen als de Amerikaanse president Joe Biden, Prins Charles, Greta Thunberg, lijkt voor Franciscus beduidend belangrijker te zijn, dan zijn eigenlijke taken.

Propaganda voor Covid-vaccinaties in plaats van mis.

De tijd tot aan de Klimaattop wil de Argentijn in het Vaticaan vooral benutten om propaganda te maken voor de vaccinatie tegen Covid:

https://t.co/TTpbfEPpdM?amp=
https://pbs.twimg.com/card_img/1427915301996355587/QacFIGJ1?format=jpg&name=small
https://t.co/TTpbfEPpdM?amp=1

Voor religie, het toedienen van de sacramenten en pastorale taken blijft er helaas geen tijd over. Of, zoals de Schotse bisschoppen het omschrijven: “Hoewel vele pastorale, oecumenische en interreligieuze ontmoetingen, terwijl hij bij ons is, wenselijk zouden zijn, betekent het tijdgebrek helaas, dat een dergelijk vol programma niet mogelijk zal zijn.”


https://philosophia-perennis.com/wp-content/uploads/2021/08/rebellion-300×173.jpg

Daarvoor is dan nog tijd, zodra het Vaticaan is veranderd in een klimaatneutraal vaccinatiecentrum. En de kardinalen er zo uitzien als de FFF-demonstranten op de foto (Screenshot YT/ARD): Eén ding is er dan wel zeker: Die missen zullen niet in het Latijn zijn en zonder wierook: Maar beide heeft Bergoglio zonder meer al vóór de klimaat-hype gehaat.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/08/23/franziskus-teilnahme-am-klimagipfel-keine-zeit-fuer-eine-heilige-messe/