Baerbock eist opening grens voor “duidelijk meer dan 50.000 Afghanen”

Door: Manfred Rouhs.

De groene kandidate voor het kanselierschap Annalena Baerbock wil zo snel mogelijk meer dan 50.000 Afghanen naar Duitsland halen. Dit bericht de “Spiegel” https://www.spiegel.de/politik/deutschland/afghanistan-debakel-olaf-scholz-vermeidet-bekenntnis-zu-heiko-maas-a-19ce98f4-697f-4f2b-8c75-99b418521e35 met verwijzing naar een interview, dat Baerbock de ARD heeft gegeven (zie bovenstaande video vanaf 0.59 min.). Het nieuwsmagazine schrijft m. b. t. Baerbock en de situatie in Afghanistan:

“Een uittreksel uit een onderzoek komt er nog aan: onafhankelijk van wie de volgende Duitse regering gaat leiden. De chaotische toestanden rondom de evacuatie van buitenlandse staatsburgers en lokale medewerkers van buitenlandse troepen en organisaties zouden moeten worden weggewerkt. Baerbock heeft gesproken van duidelijk meer dan 50.000 personen die uit Afghanistan zouden moeten worden geëvacueerd en naar Duitsland gehaald.”


In het ARD-interview, waarop de “Spiegel” zich baseert, heeft Baerbock gezegd:

“Wij praten nu over de plaatselijke krachten,, maar wij zien immers, wat voor bloedbaden de Taliban in sommige provincies al aanrichten. Vandaar dat het belangrijk is, ook al over de dag heen vooruit te denken, met het oog op de contingentie.”

Wat betreft de “bloedbaden” van de Taliban ontbreekt hoe dan ook, zoals zo vaak bij Annalena Baerbock, een bronnen-opgave. Geregistreerd zijn tot nu toe om en nabij de 20 doden in de omgeving van de luchthaven Kaboel, die een direct gevolg zijn van de evacuatiechaos aldaar, waarvoor de Taliban ongetwijfeld verantwoording dragen, maar minstens in dezelfde mate tevens politici van de Duitse regering – op de allereerste plaats Heiko Maas en Annegret Kramp-Karrenbauer – die in juni en in juli,, toen de toestand in Kaboel nog rustig was, hebben verzuimd, met evacueren te beginnen.

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) schijnt van de “bloedbaden” niets af te weten. Evenmin als de Amerikanen, overigens. Kurz sprak zich kernachtig uit:
“Ik ben niet van mening, dat wij in Oostenrijk meer mensen zouden moeten opnemen; integendeel zelfs.”

En ook de VS onder leiding van de lieveling van de Duitse media, Joe Biden, denken er in hun stoutste dromen niet aan om zoveel duizenden Afghanen op te nemen. Hoewel dat land 27,5 keer meer territorium heeft als Duitsland.

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/08/baerbock-fordert-grenzoeffnung-fuer-deutlich-ueber-50-000-afghanen/