Hoe Corona van onderwijzers “kinderverkrachters” maakt

Door: Redactie JouWatch.

Dat de Corona-waanzin zelfs voor de kleinsten – onze kinderen – geen pas op de plaats maakt, is nu ook in het nieuwe schooljaar weer in al zijn grimmigheid te zien. En dit met steeds waanzinniger maatregelen: Basisschoolleerlingen mogen op de introductiedag niet zingen, er worden spreekverboden uitgevaardigd en het middageten moet staande buiten worden genuttigd. Wat zijn ouders en onderwijzers in hun Corona-waanzin nog meer bereid, de kinderen aan te doen?

In het nu van start gaande nieuwe schooljaar zijn de verantwoordelijken buitengewoon gestoorde, buitengewoon walgelijke maatregelen voor hun Corona-waanzin ingevallen, waarvan het dagelijkse schoolleven van onze kinderen genadeloos dient te worden doortrokken. De volgende gevallen, verzameld door de BILD-Zeitung documenteren dat het bij deze verantwoordelijken gaat om levensgevaarlijke schenders van het kinderwelzijn.

  • Op de eerste schooldag op de basisschool in het district Pinneberg (Sleeswijk-Holstein) mogen vierdeklassers hun ingestudeerde lied niet zingen. In de ontbijtpauzes is een spreekverbod van kracht, omdat de basisschoolleerlingen hierbij geen mondkapje dragen.
  • Aan het Norbert-Gymnasium Knechtsteden in Dormagen (NRW) mogen de leerlingen niet binnen eten, hoewel de ruimtes groot genoeg zijn. Ze halen hun middageten buiten bij de brandtrap af en zoeken op het schoolplein een zitplaats of eten staande. Ook bij regen.

Reden hiervoor (volgens BILD): Het is voor de onderwijzers te veel gevraagd, om voor een ruimte te zorgen, waar de leerlingen bij het eten de mondkapjes kunnen afzetten.

  • In de eerste klas van een basisschool in Karlsruhe is er een “luchtplaats” bij het raam. Aldaar mogen de leerlingen een ogenblik hun mondkapjes afzetten.
  • Op een basisschool in Brandenburg meet de onderwijzeres afstanden van 1,5 meter af tussen de tafels en naar de lessenaar uitgerust met een glazen scherm) af. De onderwijzeres staat geen mondkapjespauze toe bij ventilatie, hoewel geadviseerd door het ministerie van cultuur. Ook het koelte toewuiven is verboden.
  • Op een basisschool in Bielefeld (NRW) staan eersteklassers bij symbolische “bushokjes” waar zo door de onderwijzeressen worden afgehaald. Terwijl vele pedagogen zonder mondkapje toezicht houden op het schoolplein, dragen alle eersteklassers mondkapjes – wat tegen de rechtssituatie ingaat.

Schoolreisje van een Hamburgse schoolklas. In de slaapkamers geldt mondkapjesplicht, behalve als men slaapt.

Zwembadtest op een basisschool in Rhein-Kreis Neuss (NRW). Na een positieve test stuurt het gezondheidsbureau alle kinderen van de betreffende groep 14 dagen in quarantaine, vrij testen niet mogelijk! Ter vergelijking: Na een vakantie in een ‘roodgekleurd’ gebied mag men zich na vijf dagen vrij laten testen.

Waartoe zijn ouders en onderwijzers in hun Corona-waanzin nog meer bereid om hun kinderen aan te doen? (SB)

Door: Redactie JouWatch.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://journalistenwatch.com/2021/08/25/wie-corona-lehrern/