Bang voor de Linkse Partij?

Door: Wolfgang Hübner.

De verkiezingsstrijd, voor zover het er überhaupt één is, kabbelt luste- zij het niet mondmaskerloos zijn finale tegemoet. Aangezien de vier partijen die onder elkaar de toekomstige regeringscoalitie zullen uitmaken, verbindende uitspraken over de belangrijkste problemen uitvoerig vermijden, moet het oude “rode sokken”-onderwerp maar weer eens van stal worden gehaald.

Dit doen vooral de door angst voor een nederlaag gekwelde Unie (vert.: CDU/CSU), enkele media, maar ook ettelijke bibberconservatieven, die liever de Laschet-kool wensen te slikken dan de Linkse Partij als meerderheidsbezorger van SPD en Groenen. Afgezien van dat een mogelijke kanselier Olaf Scholz niet goed snik zou zijn, om in zee te gaan met een coalitie met Linksen, waarvan hij er in zijn eigen partij al meer dan genoeg heeft zitten: Twee ministers van de Linkse Partij zouden in een rood-groen-rode regering vast en zeker het gemakkelijkst in de omgang zijn.

Überhaupt geen reden en al helemaal geen recht hebben CDU/CSU, om paniek te verspreiden voor een mogelijke regeringsdeelname van de Linkse Partij. Ten eerste moet deze manoeuvre ertoe dienen om de door dezelfde Unie-partijen oneindig vaak teleurgestelde conservatieve kiezers een volgende keer ertoe te verleiden, hun stem uit te brengen op de ruïne van Merkel. En ten tweede heeft de Unie erbarmelijk laf een knieval gemaakt voor het gezamenlijke linkse dictaat, om de AfD uit te sluiten van elke coalitievariant.

Zo dom is Scholz inzake de Linkse Partij vanzelfsprekend niet. want met de Linkse Partij als boeman kan hij eventueel nog goed onderhandelen over de prijs van de toekomstige coalitiepartners, zij het Groenen, FDP of zelfs CDU/CSU. Dat ettelijke media meedoen aan het omkopingstheater hoort bij de Bonds-democratische showbusiness, dus dat is verder niet belangrijk.

Bedenkelijk is het steeds opnieuw weer bibberen en aarzelen in sommige zichzelf conservatief achtende kringen. Bijna krampachtig wordt aldaar naar redenen gezocht, om niet eindelijk eens op de AfD of minstens een van de vele kleine partijen te stemmen. In plaats daarvan bevoordeelt men aldaar liever een FDP, die onder Christian Lindner telkens in bed zal springen met SPD en Groenen.

Of, nog erger, men wil het dan toch nog eens proberen met de Unie, die met vrouwelijke FDJ-functionaris Angela Merkel aan de top Duitsland verder naar links heeft opgeschoven dan de tamelijk ruzieachtige Linkse Partij ooit had kunnen bewerkstelligen. Wie banger is voor deze linkse hoop chaos, dan voor Scholz/Kühnert, Baerbock/Habeck en Laschet/Söder, kan niet veel begrepen hebben van de politieke realiteit in Duitsland.

Door: Wolfgang Hübner.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/09/angst-vor-der-linkspartei/