Verkiezingsarena op Duitsland 1: Baerbock en Berkan

Door: Redactie PI.

Maandag vond op Duitsland 1 als het beste zenduur de “Verkiezingsarena” plaats voor Annalena Baerbock. Zorgvuldig uitgekozen toeschouwers mochten de Groene kandidate voor het kanselierschap vragen stellen.

Voor vragensteller Berkan Kurtoglu kunnen zijn naam en zijn afkomst hierbij behulpzaam zijn geweest, evenals zijn onderwerp “racisme”. Maar eer hij dat naar voren haalde, deed hij iets, wat elke AfD-politicus een stevige uitbrander en later een luidkeelse shitstorm wegens seksisme zou hebben opgeleverd: De Duitser met de Turkse naam maakte Baerbock een complimentje vanwege haar “hartstikke leuke schoenen”. Baerbock bedankte liefjes en beheerst.

Vervolgens kwam Berkan to the point:

“Iedere dag schrijf ik talloze sollicitatiebrieven en het regent slechts afwijzingen”, beklaagde hij zich: Hij vermoedde dat zowel zijn Turkse afkomst als zzijn naam daarvan de reden zijn.. […] “Mijn afkomst speelt door de jaren heen een beslissende rol bij mijn sollicitaties en dat ben ik zat. Dat ben ik zat.” (https://www.merkur.de/politik/ard-wahlarena-annalena-baerbocks-kompliment-schuhe-fragesteller-mann-schoeffe-90965255.html0.)

Berkan is nu 33 Hij is dus met 21 jaar begonnen “iedere dag talloze sollicitatiebrieven” te schrijven. Laten we ervan uitgaan,, dat het er dagelijks slechts twee zijn geweest en dat hij op zaterdag en zondag met zijn sollicitatiebrieven een pauze heeft ingelast. Dan komen we in 12 jaar op een goede 6000 sollicitaties. En als wij er bij onze Duitse ingezetene van uitgaan, dat elke oriëntaalse overdrijving hem vreemd is, dan is dat al een heleboel. Een van de laatste sollicitaties was die naar een opleidingsplaats voor administratief medewerker https://www.dailyadvent.com/de/news/bd9d5070e20867a4f802dbd057c5c9c1 in Gehrden. Zoals altijd een afwijzing, hij protesteerde tegen de beslissing zonder succes. Misschien, dat dat nu verandert..

Want Baerbock kon haar landgenoot van Turkse afkomst met zijn voorliefde voor damesschoenen troost bieden: Er zal een Samenlevingsministerie komen, zo beloofde zij hem, dat zich zal gaan bezighouden met dergelijke benadelingen en dergelijk racisme. Op initiatief van de moderator van de AfD wisselden zij na de uitzending ook hun telefoonnummers uit. Laat ons wedden – als Erkan nu solliciteert naar een plek binnen het nieuw op te richten “Samenlevingsministerie”, als man met 12 jaar ervaring met racisme en het schrijven van sollicitatiebrieven, daarnaast charmant van optreden tegenover Groene dames, wat kan er dan nog verkeerd gaan?

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/09/wahlarena-im-ersten-baerbock-und-berkan/