Nemi El-Hassan: WDR vertrouwt moderatie van TV-magazine toe aan islamitische sympathisante terrorisme

Door: David Berger.

De medica en journaliste Nemi El-Hassan wordt geacht vanaf oktober het wetenschappelijk magazine “Quarks” van WDR te modereren. De Bild-krant heeft een foto gepubliceerd, die laat zien, dat El-Hassan in 2014 deelnam aan de Al-Quds-mars: een antisemitische ophitsingsmanifestatie, waarop keppeltjes dragende Joden werden aangevallen en de vernietiging van Israël werd geëist”, aldus Bild.

Over het deelnemen aan de islamitische Al-Quds-mars wensten noch de WDR, noch El-Hassan zich uit te laten.

Verder heeft El-Hassan in een voorlichtingsvideo van de “Duitse centrale voor Politieke Vorming (BPB) uit2015 verklaard, hoe “Jihad” moet worden opgevat. Volgens El-Hassan is de terroristische betekenis van het woord slechts “een verkeerde interpretatie” van zelfbenoemde “Islamdeskundigen”, teneinde “vooroordelen te kweken”, want “mijn Jihad” betekent “vriendelijk zijn” en “geduldig zijn”. De reactie van de WDR: De zender verklaart dat de BPB-video “uit de context is gerukt” en “zes jaar oud is. in de volledige bijdrage kan de redactie “geen relativering herkennen”.

Linkse propaganda-zender

Protest komt nu ook vanuit de politieke gelederen. Beatrix von Storch, plaatsvervangend voorzitster van de AfD-fractie in het parlement over het schandaal: “Als de staatszender WDR de moderatie van een TV-programma toevertrouwt aan een overtuigde Islamiste en Jodenhaatster, dan loopt er in de grootste ARD-instelling iets fundamenteel verkeerd.

De WDR staat algemeen bekend als linkse propagandazender met tevens sympathieën voor Groene geweldplegers en linkse constitutie-vijandige extremisten, maar dat islamistische rerreur-sympathisanten nu het gezicht van de zender moeteen bepalen, is een nieuwe dimensie. Dat is niet alleen afstotend, maar dat bevestift de noodzaak, om voor dit staatsomroep-systeem de financiële kraan der GEZ dicht te draaien. Hoe sneller, hoe beter.

Op Twitter is momenteel “Islamisme-schandaal bij de WDR” de trend

Arye (ARO) Sharuz Shalicar becommentarieert aldaar het voorval: “Dit komt ervan, als radicale Islamisten en vooraanstaande Duitse media gaan domineren. Maar het probleem is niet El-Hassan. Het probleem zijn Duitsers, die in plaats van gangbare, moderne,, tegen het radicale Islamisme optredende moslims maar voren te schuiven, extremisten inzetten.”

En Richard Meusers: “Zolang er beelden de ronde doen zoals nu vanuit Afghanistan, waar vrouwen onder bedreiging met gevaar voor lijf en leven onder de hoofddoek en erger worden gedwongen, wil ik die kopvodden niet op de Duitse TV of op anderszins openbare plaatsen zien.”

En een andere twitteraar onthult, wat “Bild” tot nu toe ontgaan is:

Tekst van de TWEET:
I stand with Hungary
@RalfH49079853
Ze nam niet alleen deel aan de haat-mars. Nemi El-Hassan verspreidt op twitter ook het sprookje van de slechte Israëlische gevechtsjet en de vreedzame Palestijnen Ze vertekent hiermee de oorzaken en bevordert het antisemitisme.
Islamisme-schandaal bij WDR.
Nemi El-Hassan @Ne… 25.mei —
Ik denk aan mijn neven en nichten, net zo oud als ik, die het geluid van Israëlische gevechtsjets in hun slaap herkennen, terwijl ik in Duitsland in veiligheid ben. Dat is de waarheid en zij is onvergeeflijk.
8/x

Waar blijft het statement van de WDR?

Blijft de vraag, die steeds meer mensen stellen: “Komt er ook nog eens een statement over het Islamisme-schandaal bij de WDR? Hoe is het überhaupt mogelijk, dat klaarblijkelijk streng-religieuze mensen uitgerekend modereren in een natuurwetenschappelijk programma? Wat komt er hierna? Een radicale christen als evolutie-deskundige?”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/09/13/nemi-el-hassan-wdr-ueberlaesst-islamistischer-terror-sympathisantin-die-moderation-eines-tv-magazins/