Ex-voorvechtster voor burgerrechten in de DDR Angelika Barbe roept op om op de AfD te stemmen


Door: Redactie PI.

De vroegere voorvechtster voor burgerrechten in de DDR Angelika Barbe, mede-oprichtster van de Sociaal-Democratische Partij in de DDR en afgevaardigde voor deze in de laatste vrij gekozen Volkskamer, roept met betrekking tot de verkiezingen voor het 20ste Duitse parlement in Saksen op, om op de AfD te stemmen. Barbe verklaart:

“De Alternative für Deutschland is in Saksen een duidelijk betere keuze dan de CDU. De saksische CDU met Kretschmer aan de top heeft de kiezers voorgelogen. Zo noemde hij critici van de Corona-maatregelen afkeurend complottheoretici. Bijvoorbeeld als de AfD waarschuwde voor de te verwachten ongelijke behandeling tussen gevaccineerden en ongevaccineerden.”

Barbe heeft er bovendien kritiek op, dat de Saksische CDU deelneemt aan een coalitie met lonks-extremisten:

“Katja Meier werd Minister van Justitie, hoewel ze ‘smerissen wilde zien branden’. De partij ziet er evenmin been in om in Chemnitz manifestaties te bezoeken, waarin links-extremisten, zoals de muziekgroep ‘Feine Sahne Fischfilet’ optreden. Daarnaast staat de Saksische CDU voor de beperking van vrijheid en grondrechten en voor de industriële neergang en de lage lonen-sector. Met het gevolg, dat bijna de helft van de mensen in Midden-Duitsland, die 40 jaar lang hebben gewerkt, nog geen 1000 Euro pensioen per maand tot hun beschikking hebben.”

Angelika Barbe was van 1990 tot 1994 parlementsafgevaardigde en lid van het partijbestuur van van de algehele Duitse SPD. in 1996 sloot ze zich aan bij de CDU.

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: http://www.pi-news.net/2021/09/ex-ddr-buergerrechtlerin-angelika-barbe-cdu-ruft-zur-wahl-der-afd-auf/