AfD: “Zonder ons zou nu Rood-Rood-Groen aan de macht zijn!”

Door: David Berger.

Als de AfD er niet zou zijn, zou Rood-Groen-Stasi-rood nu in Duitsland de macht hebben. Denkt Prof. Meuthen in zijn commentaar op de momentele coalitieonderhandelingen.

Na de klinkende (en na 16 desastreuze regeringsjaren van Merkel welverdiende!) oorvijg aan de CDU/CSU draait momenteel in de berichtgeving en analyse van de media alles om de vraag, wie van de twee overgebleven kandidaten door FDP en ecologische socialisten in het kanseliersambt zal worden gehesen.

Nauwelijks een vermelding waard daarentegen schijnt datgene te zijn, wat tot en met de publicatie van de eerste prognose op de verkiezingsavond om precies 18 uur gold als DE Constellatie, die met grote waarschijnlijkheid rekenkundig mogelijk – en vanwege de weigering van de Heer Scholz, dit uit te sluiten, ook door de bank genomen als politiek waarschijnlijk – gold: namelijk Rood-Groen-Stasi-rood.

Burgerlijk kamp, bestaande uit AfD, FDP en Unie (vert: CDU/CSU) heeft deze meerderheid

Alle enquêtes van de afgelopen weken hadden voor dit horrorverbond een meerderheid voorspeld, gedeeltelijk van 5 procentpunten.

De nu onafhankelijk beschikte zetelverdeling in het volgende Duitse parlement ziet er echter heel anders uit: De drie linkse partijen komen tezamen op 363 zetels, en rekent men de ene zetel van het (traditioneel nu eenmaal linkse) Zuid-Sleeswijkse Kiezersverbond erbij, dan zijn het 364 zetels.

De meerderheid begint echter in dit uit 735 afgevaardigden samengestelde Duitse parlement met 368 zetels. Het burgerlijke kamp, bestaande uit AfD, FDP en Unie heeft deze meerderheid: 371 zetels vallen deze drie fracties toe. Dat deze getalsmatige meerderheid niet voor de vorming van een regering heeft gezorgd, heeft diverse redenen, waar ik nu niet op in wil gaan.

Aflossing van de macht door Radicaal-Links verhinderd.

Feit is echter: Als onze burgerpartij er NIET geweest was, had Rood-Groen-Stasi-rood in Duitsland nu de macht in handen. En wel enkel en alleen, omdat onze kiezers dan zonder twijfel niet algemeen Unie of FDP zouden hebben gestemd, maar omdat velen dan uit louter vertwijfeling over het politieke aanbod van deze partijen helemaal niet waren gaan stemmen of hun stem hadden weggegeven aan onbeduidende partijen.

Dit betekent: Louter het bestaan van onze Alternative für Deutschland heeft een machtswisseling in een toenemend links-radicale richting verhinderd. deze machtswisseling gold in het linkse kamp vóór onze oprichting als een uitgemaakte zaak en “slechts een kwestie van tijd”. Opnieuw is het er niet van gekomen. Het zou de meer conservatieve opinieleiders in de media algemeen sieren, om deze feitelijkheid in hun analyses te vermelden.

Door: David Berger.
Vertalingt: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/09/28/afd-ohne-uns-waere-jetzt-rot-rot-gruen-an-der-macht/