De Great Reset is de weg in het socialisme

Door: David Berger.

Onze vondst van de week komt van de site van het Ludwig von Mises-Instituut Duitsland. Het maakt deel uit van het artikel ‘De “Great Reset” is de weg in het socialisme’, waarvoor Mises ons heeft gewaarschuwd https://www.misesde.org/2021/10/der-great-reset-ist-der-weg-in-den-sozialismus-vor-dem-mises-uns-gewarnt-hat/.

“In het jaar 20221 hebben wannabe- centrale planners in nationale regeringen en globalistische instituties de mogelijkheid gezien, deze afgesproken beperkingen te overwinnen. Zogenaamd vanwege de “openbare gezondheid” hebben hoogmoedige “liberale democratieën” hun eigen burgers opgesloten – zonder hen tevoren een eerlijk proces toe te staan.

Hele takken van de economie hebben ze de Lockdown ingestuurd en talloze kleine ondernemingen geruïneerd. Ze hebben medische maatregelen afgekondigd. En met de hulp van gereguleerde concerns hebben ze politieke dissidenten tot zwijgen gebracht.

Als reactie op de economische gevolgen van hun maatregelen zijn ze van plan, fiscale concurrentie tussen staten uit de weg te ruimen, de rangschikking van medische maatregelen uniform te maken, voor bepaalde branches prijscontroles in te voeren en degenen, die zich ertegen verzetten, aan de kant te schuiven.

Met dit nieuwe draaiboek en met hun globale ambities zullen instituties zoals het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank er in de toekomst naar streven, soortgelijke methodes aan te grijpen, in naam van elke willekeurige crisis, waarvan ze denken dat hij daarvoor geschikt is. Klimaatverandering. Overbevolking. Nationaal extremisme. Fake News. De actuele reden kan veranderen, maar het draaiboek blijft hetzelfde.

Wij zullen niets bezitten, wij zullen geen privacy hebben, wij zullen doen, wat ons wordt gezegd, en wij zullen ervan houden. – tenzij … Mises dacht, dat het niet zover hoeft te komen.

“Dit verloop der dingen is niet onvermijdelijk. De trend kan worden gekeerd, zoals in het verleden bij vele trends het geval is geweest.”

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/10/21/der-great-reset-ist-der-weg-in-den-sozialismus/