“Truth Social”: Trump maakt indrukwekkend statement tegen censuur van grotere sociale netwerken

Door: David Berger.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd, een eigen sociaal-media-platform op te richten, dat onder de naam “Truth Social” moet zorgen voor meer verscheidenheid van mening. En heel bewust afziet van de censuur van oppositionele posities.

Het nieuwe netwerk zal in november starten voor geselecteerde gasten, vervolgens begin 20222 over het hele land. “Wij leven in een wereld, waarin de Taliban op Twitter grootscheeps aanwezig zijn, maar jullie meest geliefde Amerikaanse president tot zwijgen werd gebracht”, aldus Trump treffend .Het zou de hoogste tijd zijn voor een “liberaal media consortium”, dat de oppositionele stemmen weg-censurerende onderneming van Silicon Valley tegengas zou kunnen bieden.

“De missie om alle mensen een stem te geven”

“De app, die naast Features van Facebook en Twitter ook een You Tube-achtige videodienst en een Netflix-achtige Abo-Streamingservice met “niet-woke comedy” en “politiek-niet-correcte content” dient aan te bieden, moet begin 2022 van start gaan en is reeds nu als vooruit te bestellen beschikbaar in de app-store.

In november moet voor geselecteerde gebruikers een beta-versie worden gelanceerd. “Truth Social is het alomvattende social-media-platform, dat een open, vrij en eerlijk globaal discours mogelijk maakt, zonder discriminatie van politieke oriëntaties” zo heet het op de website van “Truth Social”. Trump beschreef voor het platform een “missie, om alle mensen een stem te geven”. Hij verheugt zich er op, “Big Tech” het hoofd te bieden.” (https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/aus-aller-welt/trump-baut-an-truth-social/ )

Het sociale netwerk moet worden gefinancierd door een nieuwe,, beursgenoteerde onderneming (fusie van Trump Media & Technology Groep (TMTG) met Digital World Acquisition (DWAC).

Ook in Duitsland dringend nodig.

Als eerste Duitse politica toonde Johanna Cotar, vooraanstaand parlementslid voor de AfD en digitaliseringsdeskundige in de landelijke AfD-fractie, zich reeds enthousiast: Met de oprichting van Truth Social maakt Trump een indrukwekkend statement tegen de censuur van de grote sociale netwerken:

“Ook wij in Duitsland mogen het niet slikken, dat machtige concerns alleen nog maar afgestemde meningen van de regering toelaten, kritische multiplicators blokkeren en afwijkende commentaren uitwissen.”

Het vrije woord is noodzakelijk voor de democratie – “ook, en juist dan, als het voor mainstream en establishment oncomfortabel wordt”- aldus Cotar.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/10/21/truth-social-trump-setzt-eindrucksvolles-zeichen-gegen-zensur-der-grossen-sozialen-netzwerke/