Korte-afstanden-Uschi: Is voor politici alles geoorloofd vanwege Corona?

Door: David Berger.

Presidente van de EU-commissie Ursula von der Leyen rechtvaardigt haar ecologisch “zondige” korte-afstands-vliegtrip https://www.diepresse.com/6055894/kritik-an-19-minuten-flug-von-der-leyen-flog-von-wien-nach-bratislava door zich te beroepen op de Corona-crisis. En gaat hiermee een stap verder naar de Corona-dictatuur: De regerende politici mogen niet alleen met ons, maar zelfs ook met wat precies in hun ego-concept past, alles doen, zolang ze zich maar beroepen op Corona.

In totaal liggen Wenen en Bratislava 60 kilometer van elkaar verwijderd. 60 kilometer, die de presidente van de EU-commissie Ursula von der Leyen in de zomer van dit jaar per se moest overbruggen met een vliegreis van 19 minuten met de privéjet.

Dat ze daarbij net zoveel kilometers per auto (60) terug moest afleggen, om naar het vliegveld, resp. van het vliegveld naar de binnenstad te komen, maakt de hele zaak nog meer bizar. Het zijn vooral de Britse media, die over dit schandaal berichten.

1130 kilogram CO2

Met de, de Duitse burgers permanent als reismiddel aanbevolen trein had de reis ca. één milieuvriendelijk uur geduurd. Bij de vliegreis en de huidige reis ernaartoe werden meer dan 1130 kilogram CO2 in de atmosfeer uitgestoten. En dit hoewel von der Leyen steeds opnieuw aandringt op meer tempo en hardere maatregelen in de strijd tegen de klimaatverandering. Maar die gelden kennelijk alleen voor het klootjesvolk, die zelfs het houden van honden https://philosophia-perennis.com/2021/10/22/klimakiller-jetzt-wird-gegen-hunde-stimmung-gemacht/ en het krijgen van kinderen nog verweten wordt, nét voor de heersers.

Terecht merkt daarom de secretaris-generaal van de Europese Bond van belastingbetalers, Michael Jäger, op: “Deze vliegreis wordt voor de commissiepresidente driemaal zo duur. Want: Hij kostte veel belastinggeld, veel tijd door de weg van- en naar de luchthavens en vooral: veel geloofwaardigheid. Deze korte- afstandsvlucht is een ecologische zonde.

Bezorgdheid, om in openbare verkeersmiddelen te worden besmet met het Coronavirus

Compleet perfide wordt het ageren van van der Leyen echter, als haar woordvoerder ( zeker niet zonder voorafgaande afspraak) dit probeert te rechtvaardigen met de Coronacrisis: “Reden voor het gebruik van de privéjet op kosten van de EU-belastingbetaler bij een afstand van 47 kilometer zijn logistische moeilijkheden geweest, zowel als de bezorgdheid, om in openbare verkeersmiddelen met het Coronavirus besmet te raken, zei een woordvoerder van de CDU-politica tegen de Bild-krant. (Bron: https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2021/von-der-leyen-kurzflug/)

Tot in het excessieve hebben Politici het er de laatste 17 maanden op sadistische manier https://philosophia-perennis.com/2020/04/28/sadomaso-oder-warum-einkaufen-mit-mundschutz-einfach-nur-geil-ist/ bij ons ingestampt, dat zij in het kader van Corona praktisch alles met ons kunnen doen, zelfs, dat zij ons de meest fundamentele mensenrechten mogen ontnemen.

Nu neemt van der Leyen de laatste stap: De regerende politici mogen zelfs met wat precies in hun ego-concept past, alles doen, zolang ze zich maar beroepen op Corona. De rechtvaardiging van van der Leyen voor haar asociale, klimaat schadende gedrag is de universele sleutel geworden, die de sluizen openzet voor een mensen-verachtende sadistische dictatuur, welke in de geschiedenis haar gelijke niet kent.

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/11/04/von-der-leyens-kurzstreckenflug-erlaubt-corona-politikern-alles/