Oslo: “Psychisch zieke” messensteker roept Allahu akbar

Door: Redactie PI.

In Oslo heeft Dinsdag een “man” geprobeerd, medemensen midden op straat neer te steken. Hij leed aan de in het bijzonder onder Moslims wijd verbreide ziekte, om medemensen midden op straat neer te steken en hierbij zijn God te prijzen (“Allahu akbar”).

Zoals in dergelijke gevallen gebruikelijk (in Noorwegen en in Duitsland), woonde de man tot dan toe volledig verzorgd in een psychiatrische inrichting. En wel reeds sinds 2019 “vanwege een soortgelijk voorval”.

Tot twee dagen geleden. “Maandag had hij voor korte tijd verlof gekregen”, schrijft de NZZ https://www.nzz.ch/panorama/polizei-erschiesst-in-oslo-einen-messer-angreifer-ld.1654442. Hoe dan ook was deze korte tijd voor hem lang genoeg om zich een mes aan te schaffen en op zijn manier wederom zijn missie te volbrengen.

Zoals reeds opgemerkt schijnt deze psychische kwaal in het bijzonder Moslims te overvallen. Een genetische fysieke afwijking kan hierbij nauwelijks de oorzaak zijn, aangezien de religie (evenals de kwaal) immers niet biologisch wordt overgedragen. Ze wordt aangeleerd in Moskeeën en vindt zichzelf terug in de Koran. Hier zou dus moeten worden uitgeplozen en nagezocht, waar deze regelmatige terreur als symbool van deze kwaal vandaan komt. A propos terreur. Die wordt hier door de Noorse politie natuurlijk consequent niet gezien, zoals de NZZ verder laat weten:

De politie heeft volgens eigen zeggen geen aanwijzingen voor een terroristisch motief. “Dit is een persoon, die eerder al bij ons bekend was en die een geschiedenis heeft”, zei een politiewoordvoerder bij een persconferentie. “En op deze basis zien wij geen aanwijzingen voor een terroristische daad, tegelijkertijd sluiten wij niets uit.”

Met dergelijke “dokters” hoeft men niet verbaasd te zijn over de verspreiding van de “kwaal”. In het betreffende geval is hoe dan ook een herhaling van het misdrijf definitief uitgesloten. Hoe dat mogelijk is, staat in het NZZ-artikel.

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2021/11/oslo-psychisch-kranker-messerstecher-ruft-allahu-akbar/