Liberalisme in het laatste stadium: In Zweden kunnen in de toekomst 12-jarigen hun geslacht laten veranderen

Door: Redactie ZUERST!

Stockholm: Genderwaanzin in het laatste stadium: De Zweedse regering heeft een wetsontwerp ingediend, waarin het voor kinderen en jongeren vanaf twaalf aar mogelijk moet worden gemaakt, hun wettelijk geslacht te wijzigen zonder onderzoek door een arts of toestemming. Voor de fysieke verandering zou vervolgens alleen de toestemming van de ouder/voogd vereist zijn.

Volgens de huidige wetgeving is de verandering van het wettelijke geslacht in Zweden pas mogelijk vanaf de leeftijd van 18 jaar en alleen op doktersadvies. De regering houdt zich al lange tijd bezig met een modernisering van de actuele wet.

De Zweedse LGBT-kring begroet het wetsontwerp en betitelt het als een belangrijke impuls voor de rechten van transseksuelen. Daarentegen had de Democratische afgevaardigde Angelica Lundberg vorig jaar voorgesteld de leeftijdsgrens voor geslachtsaanpassing te verhogen naar 25 jaar, en er voor gewaarschuwd, dat veel jonge mensen, die een biologische geslachtsverandering ondergaan, later spijt krijgen van deze stap. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2021/11/12/liberalismus-im-endstadium-in-schweden-koennen-kuenftig-12jaehrige-ihr-geschlecht-aendern-lassen/