Akif Pirinçci tot 4 maanden gevangenisstraf veroordeeld vanwege “n***en”

Door: David Berger.

Akif Pirinçci een van de weinige authentici van het Duitse auteursdom, is thans vanwege een meningsverschil resp. onvriendelijke kritiek (belediging) op klimaatactiviste Luisa Neubauer veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. Zij het ook voorwaardelijk
.

Akif Pirinçci is een uitzonderlijke figuur binnen het Duitse auteursdom: Als schrijver van pocket-krimi’s werd hij wereldberoemd en in Duitsland een schrijver van bestsellers.

Sinds hij het vrijmoedig waagde om op geheel eigen, ietwat rustieke wijze, met scherpe satire, vrij van alle door Linksgroen verordende politieke correctheid, vooral met een zeker gevoel voor de zere plekken van de Duitse goedmenselijke politiek dé criticus van de tijdgeest te worden, geldt hij als persona non grata, voor wie zelfs de meest harde censuur nog te zachtmoedig lijkt te zijn. Daarom werd hij thans wegens een meningsovertreding veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf.

Meningsdelicten

Terwijl men er in de Duitse mainstream media praktisch niets over verneemt, schrijft de “Wochenblick”(Oostenrijk https://www.wochenblick.at/bestseller-autor-wegen-meinungsdelikt-zu-vier-monaten-haft-verurteilt/) :

“Het Duitse strafrecht is onkreukbaar. Helder en zeker zijn de ondubbelzinnige normen geformuleerd, de rechtspraak is zonder twijfel die van de rechtsstaat – net één uitzondering: Als het gaat om meningsdelicten worden leken – en ook talloze juristen – regelmatig uit de droom geholpen.

Deze keer werd bestsellerauteur Akif Pirinçci hierdoor getroffen. Deze werd onlangs veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. De arrondissementsrechtbank in Bonn heeft hem veroordeeld, omdat hij de door media en politiek bewierookte klimaat-activiste Luisa Neubauer op schunnige wijze ou hebben beledigd. Zijzelf heeft aangifte gedaan.

Het waren alles bij elkaar 16 woorden, die nu worden beoordeeld als strafbaar, waaronder het beruchte woord “neuken”. Concreet zou hij hebben gezegd:

“Die zou ik meteen …, ook al zou ik na afloop al haar klimaat-geneuzel moeten aanhoren.”

Schaam jullie!

Hierover zou ik nu een uitvoerig commentaar kunnen schrijven, maar herinner eenvoudigweg nog maar eens aan een bijdrage die ik in 2015 schreef voor het tijdschrift “telepolis” betreffende het verschijnen van zijn boek “De grote homoïsering”. Analoog en met enkele verkortingen zijn wat mij betreft gedeelten van het toentertijd geschrevene ook op deze veroordeling van toepassing. Alleen al dat op juridisch niveau thans – na de private aangelegenheden en de sociale boycot- ook justitie in actie komt tegen zijn uitlatingen.

“Enige tijd geleden heeft Akif Pirinçci mij een stoot onder de gordel gegeven op een manier, die ik zo smakeloos vond, dat ik er geen zin meer in had, om verder met hem te communiceren, in het openbaar dan wel privé. Bovendien was ik bang, dat ik als homoseksuele man vele passages van zijn boek over de “grote homoïsering” eveneens rijkelijk bekritiseringswaardig zou vinden, ook al zou ik het als vrije burger in een vrij land kunnen kopen.

Wat ik echter met het oog op de vrijheid van meningsuiting en van drukpers nog duizend keer zo onverdraaglijk vind dan de ongelukkige uitlatingen van Pirinçci, is de huidige omgang van de zelfbenoemde behoeders van de politieke correctheid met zijn boeken uit het verleden, in het bijzonder evenwel van grossiers met zijn actuele nieuwe uitgave “De grote homoïsering”.

Hier haalden niet alleen kleinere boekhandelaren uit het Land van de Dichters en de Denkers, die in alle ernst een publiekelijke versnippering van de boeken van Pirinçci wilden organiseren, de pers.

Nu hebben tevens de drie belangrijkste grossiers Libri, Umbreit en KNV zijn nieuwe boek over de toestand van de tot nog toe nog niet onder de natuurbescherming vallende homoscene uit de handel genomen. Ook Amazon en de boekenketens Thalia en Mayersche hebben aangekondigd, dat het boek bij hen niet te krijgen zal zijn. Met deze groots opgezette blokkade wordt het de uiteindelijke consument welhaast onmogelijk gemaakt om dit boek aan te schaffen en zich er zelf een beeld van te vormen.

Hiermee beleven wij een sinds 1945 in Duitsland ongekende situatie. Het is ongelofelijk, zo snel als de belangrijkste boekhandelaren van Duitsland terugvallen in verdoemingspraktijken van vóór de verlichting. Zelfs de katholieke Inquisitie heeft steeds het devies aangehouden, helder onderscheid te maken tussen een concreet werk en de andere uitlatingen van de auteur. Of een boek op de “Index van verboden boeken” terechtkwam, mocht alleen afhankelijk worden gemaakt van wat in dit concrete boek stond. Tot de Index van verboden boeken in de jaren ’60 van de vorige eeuw zelfs door de Katholieke kerk werd afgeschaft als zijnde een laatste relikwie van vroeg-nieuwetijdse controle over het Denken van de mensen.

“Ik zal er mijn leven voor geven, dat je het mag zeggen”

Waar is de adhesie gebleven met de weliswaar niet van Voltaire afkomstige, maar zijn vrijheidslievende denken mooi weergevende zin : Ik verdoem, wat je zegt, maar ik zal er mijn leven voor geven, dat je het mag zeggen?

Wat nu in Deutsland met het nieuwste werk van Pirinçci gebeurt, toont niet alleen aan, hoe weinig serieus de meerderheid van de Duitse boekhandelaren het zelfbeschikkingsrecht van de lezer neemt. Het is een afscheid van het Denken waarvoor voltaire en de andere grote Europese filosofen staan. Het is eenvoudigweg een terugval in de pre-verlichte barbarij van boekenindex en censuur. In naam van de verdediging van de politieke correctheid steekt men – aanmatigend lachend en zichzelf daarnaast nog lofwaardig achtend – de vrijheid een mes in de rug.

Deze terugval weegt des te zwaarder, als hij afkomstig is van boekhandelaren. Zij spelen hiermee de van zogenaamde intellectuelen afkomstige begeleidende muziek bij datgene, dat zich momenteel in de straten van Duitsland aan uiteenzettingen afspeelt.

Men kan tegen deze boekhandelaren slechts eenvoudigweg zeggen: “Jullie verwijderen “De grote homoïsering”uit jullie programma en celebreren geheel openlijk de totalitaire verdoemenis! Schaam jullie!” (https://www.heise.de/tp/features/Der-Fall-Pirincci-3376271.html)

Pirinçci zal zich niet laten stoppen

Belangrijk schijnt daarnaast, ter beoordeling van dit vonnis, te zijn dat ook hier in de maatschappelijke beoordeling, die die van Justitie en van de officieren van Justitie steeds op meer of minder sterke manier beïnvloedt, dubbele standaarden schijnen te gelden:

Terecht merkt Achim Baumann hier over op: “Neuken”? Het gebruik van genoemd ordinair begrip doet denken aan de TV-moderator Jan Böhmermann, die de Turkse minister-president Recep Tayyip Erdogan in een zogezegd satirisch artikel “geitenneuker” noemde. Met Böhmermaan verklaarden destijds de gebruikelijke linksgroene media, maar ook politici van bijna elke kleur zich solidair. Bij Akif Pirinçci is dat deze maal anders. De Rechtbank verleende hem niet de status van “artiest”, die gebruik maakte van zijn grondwettelijk beschermde vrijheid van kunst. Daarnaast zijn de bijdragen van de kattenkrimi-auteur van Turkse afkomst klaarblijkelijk volledig overtrokken en bedienen ze zich van satirische middelen. Hoezo zou hij heen satiricus kunnen zijn? Een academisch beroep is dat hoe dan ook niet, ook Böhmermann wordt als satiricus beschouwd, wat hem de mogelijkheid biedt, derden simpelweg te beledigen. Maar dat linksen, Groenen etc. eens satirische kritiek over zich heen moeten laten komen, zint ze nu eenmaal niet.” (https://www.wochenblick.at/bestseller-autor-wegen-meinungsdelikt-zu-vier-monaten-haft-verurteilt)

Akif Pirinçci en David Berger

A propos: Akif Pirinçci wil zich door het vonnis niet laten stoppen, wil in beroep: “Bijgevolg zal ik de eerste schrijver in Duitsland zijjn, die na de Tweede Wereldoorlog de gevangenis ingaat vanwege een meningsdelict”, verklaarde hij hierop knipogend.

Niettemin probeert het eerst maar weer eens met pockets, zijn momentele werk “Odette” https://modernezeitenverlag.de/akif-pirincci/odette/?fbclid=IwAR1_TWjNQozcsBpah9hZFSIBtNm4lDtZHs5flS3rFBaCw7ATrj69Mf2kZH8 is deze keer een liefdesgeschiedenis…. (https://www.wochenblick.at/bestseller-autor-wegen-meinungsdelikt-zu-vier-monaten-haft-verurteilt)

Bedankt, beste Akif, bedankt, omdat je voor ons allemaal, die strijden voor de vrijheid, deze pijnlijke weg gaat!

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/11/13/akif-pirincci-wegen-fen-zu-4-monaten-haft-verurteilt/