Bolsonaro vs. voorzitter WHO: Braziliaanse president heeft onaangename vragen over Corona

Door: Redactie ZUERST!

Brazilië/Rome: De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is één van de weinige staatshoofden over de hele wereld, die actief stelling neemt tegen de globale Corona-dictatuur. Nu circuleren er op Internet videofragmenten van de afgelopen G20-Ontmoeting in Rome, waarop een rechtstreekse hevige woordenwisseling te zien is tussen Bolsonaro en WHO-voorzitter Gebreyesus. Bolsonaro confronteerde de WHO-voorzitter hierbij met onaangename vragen in verband met de vaccinatie tegen Covid-19.

Samen met Bolsonaro waren de Braziliaanse minister van Volksgezondheid Marcelo Queiroga aanwezig plus een tolk, die vanuit het Portugees in het Engels vertaalde, terwijl Bolsonaro zijn vragen in het Portugees stelde en Gebreyesus in het Engels antwoordde.
In de clip beklaagt president Bolsonaro zich erover, dat de Corona-maatregelen de Braziliaanse economie kapot hebben gemaakt en de mensen nu moeilijkheden zouden hebben om in eigen onderhoud te voorzien.

Hier leverde Gebreyesus meteen het eerste verrassende antwoord: Hij denkt niet, dat er meer lockdowns en dergelijke nodig zullen zin. Bolsonaro haakte hierop in en wilde weten, of of de WHO over de hele wereld Coronapassen zal voorschrijven, waarop de WHO-voorzitten antwoordde: “Niet nu”, aangezien er nog steeds veel landen zijn met een laag vaccinatiegehalte en de invoering van vaccinatiepassen gelijk zou staan aan “discriminatie”.
Vervolgens vroeg Bolsonaro, waarom zoveel mensen, die in zijn land volledig zijn gevaccineerd, nog steeds Covid-19 krijgen. De WHO-voorzitter gaf het (nog maar sinds kort!) officiële antwoord, dat “de vaccinatiestoffen er niet toe dienen om het overdragen te stoppen, maar om zwaar ziek worden en sterfgevallen te verhinderen”.

Over de bewering, dat de vaccinaties zogenaamd sterfgevallen zouden reduceren, zei Bolsonaro: “In Brazilië sterven veel mensen, die de tweede dosis hebben ontvangen.” Hij klaagde er tevens over, dat deze vaccinaties aan kinderen worden uitgereikt, dat hij echter in Brazilië niet bij machte is, dit te stoppen, omdat gouverneurs en burgemeesters hier meen macht zouden bezitten, dan hij.
Op het videofragment hoort Gebreyesus dit alles voornamelijk aan zonder een duidelijke positie in te nemen. Tenslotte beklaagt Bolsonaro zich er nog over, dat alles, wat hij en zijn regering over de vaccinatiestoffen in het midden probeerden te brengen door de media wordt afgedaan als “fakenews”.(mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2021/11/17/bolsonaro-vs-who-chef-brasiliens-praesident-hat-unangenehme-fragen-zu-corona/