Totalitair en mens-verachtend: De donderpreek van een dierenarts

Door: David Berger.

Voor de “Tagesschau”is het de headline van de dag, bij Twitter is het begrip “donderpreek de trend. Wie het nog niet heeft meegekregen: Dierenarts en hoofd van het RKI Wieler heeft weer eens toegeslagen. Woedende toon, vervuld van haat, totalitaire eisen en mens-verachtend.

De “Tagesschau” bericht: “In een emotionele woedende toespraak heeft de 0president van het Robert Koch-Instituut, Lothar Wieler, een dramatisch beeld geschetst van de Corona-situatie in Duitsland. Het aantal nieuwe besmettingen neemt hand over hand toe en zou volgens Wieler zelfs nog aanzienlijk hoger zijn dan bekend. Aldus zou er spoedig rekening gehouden moeten worden met honderden doden dagelijks.

“Elke sterveling, die kan vaccineren, laat hij nu alsjeblieft vaccineren”

Drie highlights uit de gevierde “donderpreek”, die het denkvermogen van de invloedrijke dierenarts goed weergeven.

  • “Wij bevinden ons momenteel en een ernstige noodsituatie. Wij zullen werkelijk een zeer slecht kerstfeest hebben, als wij er nu niets tegen ondernemen
  • U ziet,, dat de prognoses extreem somber zijn. Zij zijn uiterst somber … Een noodsituatie heerst in ons land. Wie dat niet ziet, begaat een zeer grote fout.”
  • “Wij mogen degenen, die zich niet laten vaccineren niet de kans geven, aan de vaccinatie te ontkomen, bijvoorbeeld als zij negatief testen.”
  • Dat betekent niet alleen dat apotheken nu verplicht moeten worden te vaccineren: “Elke sterveling, die kan vaccineren, laat hij alsjeblieft vaccineren” – waarbij hier weer eens overduidelijk de dierenarts om de hoek komt kijken, die klaarblijkelijk mensen wil laten behandelen als zijn katten, varkens en hamsters.
  • “Ik zeg het nu maar eens duidelijk: Het moet nu afgelopen zijn, dat wie dan ook welke andere beroepstakken vanwege welke omstandigheden dan ook niet toestaat om te vaccineren. Wij bevinden ons in een noodsituatie.”
  • “Wij hoeven niet voortdurend iets nieuws te bedenken. Al deze concepten en recepten zijn voorhanden …Dat is een heldere uitspraak, maar ik kan het na 21 maanden ook eenvoudigweg niet meer verdragen, dat misschien niet eens wordt erkend, wat onder andere ik, en ook velen van mijn collega’s zeggen.”

Hou op met jammeren!

Angst- en paniekzaaierij, uitgekiende cijfers en statistieken zonder vergelijkingswaarde, ethiek van een dierenarts, die kennelijk niet inziet, dat het bij mensen niet om muizen gaat en uiteindelijk de (tijd)druk met de emotionele koers (“Kerstmis”), die vorig jaar al door een Bankmanager werd ingezet, teneinde de Duitsers te overtuigen van de “golfbrekers-lockdown”: Dit allemaal kenmerkt de zo door en door onwetenschappelijke propagandatoespraak van Wieler. Passend bij een minister van Volksgezondheid stoot ze meer dan bitter af bij iemand, die wordt geacht namens de regerenden de medische wetenschap te representeren.

Oh ja: Nog een woord aan allen, die er nu over klagen, dat dit allemaal niet ophoudt, dat restaurants, hotels e. d. sluiten, dat de inflatie sterk stijgt: De meerderheid van de Duitsers heeft dat bij de laatste verkiezingen zo gewild! Dus slik dan ook maar de pil die jullie je door de politici hebt laten geven! Maar houd alsjeblieft op met degenen, die door jullie perfide genoeg als zondenbokken zin gekozen, teneinde af te leiden van het eeuwige falen van de politiek, verantwoordelijk te maken voor jullie beroerde situatie!

Door: David Berger.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://philosophia-perennis.com/2021/11/18/totalitaer-und-menschenverachtend-die-wutrede-eines-tierarztes/